A-Lyft investerar i Liebherr mobilkran MK 140

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:44

Det svenska kranuthyrningsföretaget A-Lyft har i juni tagit emot leveransen av en Liebherr mobilkran MK 140. Det är den första mobilkranen av denna typ i Sverige.

Stefan Ekstam, VD för A-Lyft och hans anställda samt representanter för den ansvariga återförsäljaren i Sverige, ALFAB reste i maj till Biberach i Tyskland, där Liebherrs produktionsanläggning ligger, för utbildning i MK 140. Leverans av kranen till A-Lyft i Mölndal ägde rum i juni.

Redan några dagar efter leveransen användes kranen för första gången på taket i Göteborg. Stefan Ekstam vet redan att kranen kommer att fungera på många stadsprojekt där 94 m krokhöjd och 65 m radie av den mångsidiga mobilkranen kommer att utnyttjas fullt ut.

Sedan starten 2008 har det svenska kranbolaget använt främst kranar från Liebherr. A-Lyft har redan sex Liebherr mobilkranar av olika storleksklasser samt två Liebherr Mobilbyggnadskranar, MK 88 i sin flotta. Nästa år avser de att lägga till ytterligare två MK 88-kranar.

A-Lyft har för närvarande 12 anställda och fortsätter att växa. Styrelsen för bolaget är övertygad om att flaggskeppet bland mobilkranarna, MK 140, kommer att betala sig. Liebherr-återförsäljaren ALFAB har nästan 40 års erfarenhet inom mobilkranverksamheten. Under våren i fjol lade de till mobila byggkranar i sitt sortiment. Sedan dess har det familjeägda företaget, i samarbete med Liebherr-Werk Biberach GmbH, redan levererat mer än 20 nya kranar till den svenska marknaden.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×