Alimak Group i Norge får order till Johan Sverdrup Fas II

Publicerad 17/12, 2018 kl. 11:38

EPC-bolaget Aibel har tecknat en order med Alimak Group i Norge för en explosionsskyddad hiss till Equinors Johan Sverdrup Fas II projekt, med ett ordervärde på cirka 27 MSEK.

Den explosionsskyddade lin-hissen och hisschaktet kommer att användas för att transportera personal och material i processområdet på plattformen. Konstruktionsarbetet påbörjades i november 2018 och utrustning- en kommer att levereras i slutet av 2019.

Alimak Group i Norge har tidigare gjort affärer med Aibel för projekt som Gudrun, Troll A, Sleipner B och Draupner samt med Equinor genom ett ramavtal för alla nio hissar till Johan Sverdrup Fas I och flera andra stora projekt, inklusive ordrarna mottagna i februari och juni 2018 för alla fyra hissar till Johan Castberg-projektet.

”Vi är stolta över att fortsätta arbeta med Aibel och Equinor, med vilka vi har en lång och framgångsrik historia av samarbeten och över att leverera denna explosionsskyddade lin-hiss till Johan Sverdrup Fas II-projektet. Aktivitetsnivån inom oil & gas har ökat avsevärt under 2018, vilket ytterligare framgår av denna order och vi är glada att se ett fortsatt intresse för våra lösningar som är byggda för att tillhandahålla säker och pålitlig vertikala transport”, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×