Alimak har installerat världens största bygghissystem i New York

Publicerad 3/11, 2017 kl. 11:31

Alimak Hek har installerat den största personal- och materialhissen i världen på NYU Langone Kimmel Pavilions sjukhus i New York.

Detta utbyggnadsprojekt på 1,2 miljarder dollar, som är planerat att slutföras 2018, omfattar en sjukhusbyggnad på 21 våningar och 830 000 kvadratmeter som syftar till att serva patienter och deras familjer med effektivare och bättre hälso- och sjukvård.

 

Installation av Mammoth Triplex i New York

Bygghissen Alimak Mammoth Triplex har 12,400 kg lyftkapacitet per uppbyggnad, en golvyta i hisskorgen nästan tredubbelt så stort i jämförelse med andra stora hissar. Mammoth Triplex är det mest avancerade hissystemet som Alimak Hek har installerat hittills. Vid hörnet av 34:e och leden “FDR Drive” finns det väldigt lite utrymme för en tornkran eller annan typ av hiss. På grund av utrymmesbegränsningarna på platsen användes alternativa mastprofiler för att klara av att installera två höghastighets av typen Alimak Scando 650 FC-S. Dessa hissar kommer huvudsakligen att användas för persontransporter med tillägg av en Alimak Scando TM 60/55 FC som är en personal- och materialhiss. Alimak Scando 650 FC-S är en av världens snabbaste liftar med hastigheter upp till 100 m/min. Eftersom hundratals anställda kommer att behöva få åtkomst till olika våningar vid olika tillfällen, kommer höghastighetslyftarna att öka effektiviteten.

Säkerhet är alltid en prioritet för Alimak Hek, och dessa maskiner är utrustade med den senaste säkerhetsutrustning från överbelastningssensorer till automatsmörjning för att minska riskerna vid rutinunderhåll. En av de viktigaste funktionerna i denna installation är Alimak Hek A3-systemet, vilket är ett online-övervakningssystem i realtid som hjälper till att felsöka problem innan de blir till problem.

Prisvinnare

Med installationen av Mammoth Triplex, vann Alimak Hek nyligen IAPA-priset i Årets produkt avseende Mastklättringsarbetsplattformar. Vinnarna utsågs i London den 4 april 2017 med över 450 nyckelpersoner från branschen som deltog i gala-prisutdelningen. Domarna var mycket imponerade av hissystem som är det största i världen och kommenterade: “Det här är en fantastisk tre-i-ett-produkt, med en central materialhiss flankerad på båda sidor av två höghastighetspassagerarhissar. Ett massivt hissarrangemang för krävande projekt. Mycket imponerande teknik”.

Fakta

Plats: 424 East 34th Street, Kips Bay, New York, USA

Projekt: Medical Center Expansion

Hisstyper: 1 x ALIMAK SCANDO TM 60/55 FC

2 x ALIMAK SCANDO 650 FC-S 32/55

Kapacitet/hiss: 6.000 kg och 3.200 kg (13.225 lb och 7.000 lb)

Hisskorgsstorlekar: (B x L x H): 3,0 m x 5,5 m x 3,0 m

1,5 m x 5,5 m x 2,8 m

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×