Alimaks nya order till Battersea Power Station, London

Publicerad 20/2, 2018 kl. 14:58

Battersea Project Phase 2 Development Company Limited har tecknat en order med CoxGomyl i Storbritannien för en underhållslösning inom vertikal access baserad på BMU- enheter, till ett värde av cirka 21 MSEK. BMU-enheterna kommer att installeras på det återskapade Battersea Power Station.

Battersea Power Station, som helt avvecklades 1983, omkonstrueras i ett projekt om åtta faser. CoxGomyl installerade framgångsrikt BMU-system i Fas 1 av projektet och har nu tilldelats kontraktet för Fas 2.

Lösningen för den andra fasen innehåller flera takmonterade BMU-enheter, inbyggda plattformar och monorailsystem samt service, support och underhåll under byggnationen. Detta möjliggör full tillgång för underhållsändamål på det återskapade kraftverket vid Themsens södra strand som kommer att vara hem för Apples nya Londonkontor, 253 nya bostäder och en sex hektar stor park.

Utrustningen kommer att levereras och installeras från slutet av 2018 till början av 2020.

”Vi är väldigt stolta över att för andra gången arbeta på Battersea Power Station med Battersea Phase 2 Development Company Limited och med deras byggnadsledare MACE, med vilka vi har en lång och framgångsrik historia av projekt ihop. CoxGomyl UK installerade BMU-systemen på Fas 1 i projektet och var återigen den föredragna budgivaren för lösningar som är skräddarsydda för att skapa tillförlitlig, säker och effektiv tillgång till komplexa byggnadsstrukturer. Med vår höga kompetens och erfarenhet som global marknadsledare inom BMU-segmentet kunde vi återigen uppfylla kundens högt ställda krav på prestanda”, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×