Anpassar luftflödet och trycket

Publicerad 26/6, 2017 kl. 16:58

Atlas Copco lanserar en ny, kompakt och mycket mångsidigt mobil, enaxlad kompressor. XATS 138 ger en kombination av effektivitet och flexibilitet genom sitt intuitiva PACE-system för tryckjustering, som gör att användaren kan anpassa luftflödet och trycket exakt efter vad applikationen kräver.

”Vår framsynta konstruktionsstrategi innebär att vi aldrig kompromissar när det gäller att erbjuda våra kunder effektiva lösningar. Vår nya crossoverkompressor är ett exempel på vår kompromisslöshet. Den är inte bara otroligt effektiv utan dessutom flexibel och kan leverera mer tryck och flöde när det behövs”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President, Marketing, på Atlas Copcos Portable Energy-division. ”Med XATS 138 klarar användarna många olika jobb med en enda kompressor. Det gör att de kan optimera sin investering i maskinparken, öka utnyttjandegraden och få en högre avkastning på investeringen.”

Med PACE-systemet (Pressure Adjusted through Cognitive Electronics) går det att justera drifttrycket sekundsnabbt i steg om 0,1 bar med hjälp av en intuitiv XC2003-styrenhet. Den helt inbyggda, ergonomiskt placerade styrenheten gör diagnostiken enkel, spårar kompressorns användning och visar planerad service.

XATS 138 har en mycket robust kåpa och ett kraftigt underrede för säker transport. Karossen är skyddad med ett treskikts korrosionsbeständigt system med en Zincor, primer och ett pulverlacklager. Det uppfyller dessutom korrosionsskyddsklass C3 och håller kåpan korrosionsfri i upp till 10 år, vilket förlänger kompressorutrustningens livstid och höjer restvärdet. En spillfri ram ingår som standard och rymmer garanterat alla kompressorns vätskor.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×