Arbeta smartare dammfritt med Festool

Publicerad 3/5, 2018 kl. 14:32

Inom ramen för sitt koncept ”Arbeta dammfritt” kommer Festool med många smarta produktnyheter som gör arbetet ännu renare: tack vare den nya Bluetooth-modulen får batteriverktygen ett utsug utan att någon nätkabel behövs.

I samband med detta utökas batterisortimentet med två nya Bluetooth-kompatibla batterier på 5,2 och 6,2 Ah. Dessutom introduceras en slät sugslang som ger en friktionsfri dammsugning och oavbrutet arbete på byggarbetsplatsen – utan att fastna någonstans. Sist men inte minst uppdateras dammsugarna CT 26, 36 och 48 med praktiska funktioner såsom Sys-Dock med T-LOC-funktion och en ny smart kabelvinda.

 

Utsug utan kabel

Vägen till dammfritt arbete utan en besvärlig nätkabel är enkel: först installerar man den nya Bluetooth-modulen på den lediga kontaktplatsen på CLEANTEC-dammsugarna CT 26, 36, 48. Sedan kopplar man enkelt till och från dammsugaren med fjärrkontrollen (ingår i Set-versionen) direkt på sugslangen, vilket gör att man slipper gå fram och tillbaka till dammsugaren. Fjärrkontrollen monteras på sugslangen med två fästband som passar för D27- och D36-sugslangar. En perfekt lösning när man till exempel behöver städa upp lite emellanåt. Ännu mer praktiskt blir det om man kombinerar Bluetooth-modulen med Festools nya Bluetooth-batterier. Då aktiveras dammsugaren när man startar elverktyget och avaktiveras när man stänger av verktyget igen. De nya Bluetooth-batterierna BP 18 Li 5,2 ASI och BP 18 Li 6,2 ASI kommunicerar med Bluetooth-modulen på dammsugaren och ser till att dammsugaren startar automatiskt när man startar elverktyget.

 

Slät sugslang med CLEANTEC-adapter

Till perfekt dammsugning hör naturligtvis en lämplig slang och fr.o.m. 1/1 2018 har Festool glädjen att presentera en slät och elastisk generation. Fördelarna är uppenbara. Den släta ytan gör att slangen glider över alla underlag utan att haka i något. Slangen har dessutom längre livslängd och högre sugeffekt än sin föregångare, vilket beror på den koniska utformningen; slangen utvidgas succesivt från 27 mm till 32 mm. Med hjälp av den nya CLEANTEC-adaptern sitter slangen dessutom säkert och stabilt på verktyget. Tack vare bajonettkoppling kan sugslangen snabbt och säkert anslutas till och kopplas loss från elverktyget. En praktisk fördel är att ingångs- och utgångsänden på två slangar enkelt kan kopplas ihop så att man får en enda lång slang. Resultatet är maximal flexibilitet i arbetet.

 

Den nya generationen av dammsugare

Tack vare förbättringar av CT-dammsugare 26, 36 och 48 blir dammsugningen ännu enklare och effektivare än någonsin. Dammsugarna levereras nu med Sys-Dock med T-LOC, vilket gör att man enkelt och säkert kopplar fast alla sina SYSTAINER, SORTAINER och SYS-ToolBox på sin dammsugare. På den nya och smarta kabelvindan lindar man enkelt upp kabeln. Och får sedan - tack vare smart fällmekanism - loss den oerhört snabbt igen.

www.festool.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×