AS Storent Investments förvärvar

Publicerad 8/9, 2017 kl. 12:20

AS Storent Invest (Storent), ett uthyrningsföretag i Baltikum, Finland och Sverige, slutförde förvärvet av Cramo-verksamheten i Lettland och Kaliningrad genom att köpa SIA Cramo och OOO Cramo Kaliningrad.

Cramo-verksamheten består av sju depåer med totalt 43 anställda.

”Förvärvet passar perfekt för Storents utvecklingsstrategi och gör det möjligt för oss att nå en ledande marknadsposition i Lettland. Ryska verksamheten ger nya möjligheter i en region, vilka ökar tack vare kommande 2018 FIFA VM i Kaliningrad”, säger Andris Pavlovs, styrelseledamot i Storent.

Storent (www.storent.com) är ett av de ledande utrustningsbolagen i Baltikum, som driver 21 hyreskontor i Lettland, Litauen och Estland. I december 2016 förvärvade Storent Leinolift OY, ett finskt uthyrningsföretag för accessutrustning. I maj 2017 startade Storent verksamhet i Stockholm, Sverige. Sedan 2014 är majoritetsaktieägaren i Storent Darby Private Equity. Med denna förvärv uppgår koncernens intäkter från Storent till cirka 40 miljoner euro. Finansiella detaljer för transaktionen avslöjades inte.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×