Atlas Copco kombinerar PACE- teknologi med HardHat® i XATS 138

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:31

Atlas Copco har kombinerat sin PACE-teknologi med den legendariska HardHat-huven i polyeten i uppdaterade XATS 138 mobila kompressorn med en axel.

Den nya designen erbjuder entreprenörer inom bygg och anläggning och uthyrningsföretag en övertygande blandning av tuffhet och mångsidighet.

“Nu har XATS 138 som standard den senaste och tuffaste HardHat-modellen, som är rostfri, lätt och spricktålig”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President, Marketing för Atlas Copcos Portable Energy-division. “Det i kombination med den exceptionella mångsidigheten, som gör att den kan driva upp till fyra hydraulspett samtidigt, innebär att användarna kan få hög avkastning på investeringen.”

Flexibiliteten hos XATS 138 beror på dess intuitiva PACE-system för tryckjustering, som gör att användaren kan anpassa luftflödet och trycket exakt efter vad applikationen kräver. Med PACE-systemet (Pressure Adjusted through Cognitive Electronics) går det att justera drifttrycket sekundsnabbt i steg om 0,1 bar med hjälp av en intuitiv XC2003-styrenhet. Den helt inbyggda, ergonomiskt placerade styrenheten gör diagnostiken enkel, spårar kompressorns användning och visar planerad service.

Kompressorn har nu förbättrats ytterligare med HardHat-huven, som skyddar vitala inre komponenter och säkerställer bästa möjliga prestanda och utseende under många års kontinuerlig drift. Detta bidrar till att hålla andrahandsvärdet uppe på XATS 138 och ger kunderna en utmärkt total ägandekostnad.

XATS 138 har längre serviceintervall, både för kompressorn: 1000 timmar eller i genomsnitt en gång vartannat år, och för motorn: 500 timmar eller i genomsnitt en gång per år. Detta i kombination med den långa livslängden för allt förbrukningsmaterial minskar den totala driftskostnaden och ökar utnyttjandegraden. Spin-on filter för både oljefilter och separatorfilter möjliggör att alla förbrukningsmaterial kan bytas på några minuter.

Även karossen på XATS 138 är skyddad med ett treskikts korrosionsbeständigt system med en Zincor, primer och ett pulverlacklager. Samtidigt garanterar en spillfri ram som är monterad som standardkomponent att alla vätskor hålls inne. XATS 138-kompressorn är lättmanövrerad genom att den är lätt, kompakt och en-axlad. Kompressorns nätta storlek gör att den är lättbogserad jämfört med andra modeller i samma effektklass.

XATS 138 drivs med en fyrcylindrig Kubotamotor som uppfyller 3B-kraven. Den har dessutom ett DOC-DPF-system för efterbehandling av avgaser, vilket ger efterlevnad av utsläppskraven utan extra kostnad. Driftsparametrarna är -20 °C till +45 °C. Kompressorn är dessutom bäst i klassen när det gäller bränsleekonomi: den sparar 25 procent bränsle vid normal belastning. Det normala intervallet för effektivt arbetstryck är 7–10,3 bar med ett flöde på 5,5–7,0 m3/min.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×