Atlas Copcos - nya mångsidiga mobila kompressor

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:59

Atlas Copco lanserar en ny, kompakt och mycket mångsidigt mobil, enaxlad kompressor. XATS 138 ger en kombination av effektivitet och flexibilitet genom sitt intuitiva PACE-system för tryckjustering, som gör att användaren kan anpassa luftflödet och trycket exakt efter vad applikationen kräver.

”Vår framsynta konstruktionsstrategi innebär att vi aldrig kompromissar när det gäller att erbjuda våra kunder effektiva lösningar. Vår nya crossoverkompressor är ett exempel på vår kompromisslöshet. Den är inte bara otroligt effektiv utan dessutom flexibel och kan leverera mer tryck och flöde när det behövs”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President, Marketing, på Atlas Copcos Portable Energy-division. ”Med XATS 138 klarar användarna många olika jobb med en enda kompressor. Det gör att de kan optimera sin investering i maskinparken, öka utnyttjandegraden och få en högre avkastning på investeringen.”

Med PACE-systemet (Pressure Adjusted through Cognitive Electronics) går det att justera drifttrycket sekundsnabbt i steg om 0,1 bar med hjälp av en intuitiv XC2003-styrenhet. Den helt inbyggda, ergonomiskt placerade styrenheten gör diagnostiken enkel, spårar kompressorns användning och visar planerad service.

XATS 138 har en mycket robust kåpa och ett kraftigt underrede för säker transport. Karossen är skyddad med ett treskikts korrosionsbeständigt system med en Zincor, primer och ett pulverlacklager. Det uppfyller dessutom korrosionsskyddsklass C3 och håller kåpan korrosionsfri i upp till 10 år, vilket förlänger kompressorutrustningens livstid och höjer restvärdet. En spillfri ram ingår som standard och rymmer garanterat alla kompressorns vätskor.

XATS 138-kompressorn är lättmanövrerad genom att den är lätt, kompakt och monterad på en axel. Den nätta storleken gör att den är lättbogserad jämfört med andra modeller i samma effektklass.

XATS 138 drivs med en fyrcylindrig Kubotamotor som uppfyller 3B-kraven. Den har dessutom ett DOC-DPF-system för efterbehandling av avgaser, vilket gör att den uppfyller  utsläppskraven, utan extra kostnad. Driftsparametrarna är -20 °C till +45 °C.

Kombinationen av Atlas Copcos patenterade roterande skruv och en Kubotadieselmotor på 49 kW ger slutanvändarna en mobil kompressor med klassens bästa bränsleekonomi: den kan spara 25 procent bränsle vid normal belastning. Det normala intervallet för effektivt arbetstryck är 7–10,3 bar med ett flöde på 5,5–7,0 m3/min.

Effektiv service var en nyckelfaktor för den nya kompressorns design. Slutresultatet är att XATS 138 har längre serviceintervall, både för kompressorn: 1000 timmar eller i genomsnitt en gång vartannat år, och för motorn: 500 timmar eller i genomsnitt en gång per år. Detta i kombination med den långa livslängden för allt förbrukningsmaterial minskar den totala driftskostnaden och ökar utnyttjandegraden. Dessutom kan kunderna planera och förutse produkttillgång och kostnader exakt genom att välja mellan ett antal anpassningsbara serviceplaner.

Specialfunktioner som spin on-luftfilter och oljeseparator ger korta och effektiva servicetillfällen. Rent praktiskt ger måtten på U-Flex- huven bättre åtkomst för service.

Med de många olika tillvalen kan XATS 138 anpassas ytterligare för att uppfylla särskilda applikationskrav och klara även de mest krävande miljöer. Bland tillvalen finns ljusramp för vägtransport, verktygslåda, justerbar dragstång, efterkylare med vattenseparator och nödstoppsknapp.

Liksom alla övriga mobila kompressorer från Atlas Copco ger XATS 138 köparen tryggheten med ett högt restvärde och möjlighet att teckna ett avtal om garanterat återköp.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×