Batteridriven gräsklippare med extra mycket kraft

Publicerad 3/5, 2018 kl. 15:35

Sänk driftskostnaderna och slipp allt krångel med bensin och sladdar för nu lanserar DEWALT sin första batteridrivna gräsklippare. Ett kraftpaket som klarar att klippa gräsytor upp till 800 m2 på en laddning.

Nu utökar DEWALT sitt 18V XR-sortiment  av trädgårdsmaskiner med en kraftfull batteridriven  gräsklippare.  Tack vare två 18V batterier om totalt 36V har nya DCM564 extra mycket kraft. Med fullt laddade batterier kan man klippa upp till 800 m2 stora gräsytor. Eftersom batterierna är kompatibla med hela DEWALTs 18V XR plattform kan man därmed använda samma batteri till trädgårdsmaskiner och elverktyg.

Genom att välja en batteridriven  gräsklippare  istället för en bensindriven så slipper man hanteringen  med att tanka, bensinångor  och höga bullernivåer.  Men framför allt blir kostnaden betydligt lägre i längden eftersom man inte behöver lägga pengar på bränsle och på regelbunden  service som bensindrivna  modeller ofta kräver.

För att göra jobbet ännu effektivare har nya DCM564 en klippbredd på hela 48 cm. Att gräset har hunnit växa sig lite för långt är inte heller något problem eftersom maskinen är utrustad med en kolborstfri DEWALT-motor. Den klarar att klippa gräs som är upp till 15 cm högt med ett jämnt resultat utan nertryckta tuvor. Klipphöjden är lätt att justera mellan 25-86 mm och gräset samlas upp i en 55 liters uppsamlare som kan tas bort om man hellre vill ha självgödande  mulching-effekt.

Användarvänligheten är också i fokus, gräsklipparen  är maximalt lätt att manövrera men ändå stadig och välbalanserad. Den har dessutom ett vikbart handtag som gör den extra kompakt och lätt att fälla ihop och transportera  eller förvara upprätt.

Pris från 4 695 kr, exklusive batterier och laddare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×