Beck Maskin fortsätter växa

Publicerad 3/5, 2018 kl. 14:21

2017 blev ett bra år för Beck-Gruppen såväl i Sverige som i Norge. Omsättningen uppgick till cirka 320 MSEK och resultatet mer än dubblerades.

Över 300 nya bandgrävare blev levererade varav 250 nya Kobelco från 1 till 37 ton. Gruppen ser vidare god tillväxt under 2018 med stor orderstock och god efterfrågan på maskiner och tjänster. Målet i gruppen är att passera 500 miljoner kronor i omsättning under 2020 och att uppnå ännu bättre resultat. Förstärkning av Becks försäljning och serviceverksamhet på landsbasis är också ett viktigt mål för gruppen.

 

Nyheter

Nytt för året blev en kraftig satsning på större premiummaskiner i Becks uthyrningsverksamhet, BMHYRA.se. Becks svenska verksamhet kommer under 2018 att ha över 20 stora dieselsnåla Kobelco maskiner i hyresparken, en verksamhet som kommer att växa framåt hävdar man.

“Likaså i Norge, fler och fler väljer att hyra våra premiummaskiner. Som importör kan vi erbjuda nya Kobelco maskiner till hyresmarknaden till bra priser med bästa service eftersom vi importerar dem själva”, berättar Owe Beck.

På kontoret i Göteborg öppnades en ny verkstadsavdelning på 400 m2 med större tvätthall och bättre faciliteter för de anställda på verkstaden. Flera personer anställdes under året på service och maskinbyggarsidan.

Det blev också utrymme för en avsättning på 0,5 miljoner kronor till skolprojektet, Prek Sway i Kambodja och till en bra bonus till lojala medarbetare.

 

Framtidsplaner

I Haninge planerar man att bygga en ny verkstads- och servicebyggnad på 600-800m2 som kommer att ge det utrymme som behövs för ett par år framåt i tiden. I tillägg till detta jobbar man med etablering av eget kontor i norra Stockholm då man ser att flera kunder i regionen visar på intresse för uthyrningsverksamhet samt att stärka serviceverksamheten i norra Stockholmsområdet.

 

Ny VD tillträder 1 april

Efter 38 år som ledare går Owe Beck över i en så kallade “soft-pension”, men fortsätter i Beck-Gruppens fem bolag som styrelseordförande. Bolaget har anställt Pär Björkholm (52) som ny VD. Han tillträder 1 april och skall driva Becks svenska verksamhet vidare. Pär kommer från Techno Support i Sverige AB och har lång erfarenhet från bland annat Linde Gaffeltruckar, Mercedes lastbilar och personbilar.

www.beckmaskin.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×