Bred produktportfölj

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:35

Scantruck, som är officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms saxliftar i Sverige, visade upp ett brett utbud av maskiner på Entreprenad Live i Göteborg. Förutom deras populära teleskoplastare fanns såväl minilastare som skidsters på plats i deras monter på mässan.

Bland teleskoplastarna så sticker naturligtvis samtliga modeller upp, men somliga mer än andra. Kanske mest den runtomsvängande MRT2470. Här kan man lyfta hela 7 ton 24 meter högt. Maskinen är utvecklad för att möta de allt högre kraven från anläggningskunderna runt om i världen och är svaret till en marknad som efterfrågar mer lyftkapacitet och kompaktare, smidigare maskiner. Maskinen är såväl fyrhjulsdriven som fyrhjulsstyrd. Föraren kan själv välja mellan manuell eller automatisk transmission på maskiner som är byggd för att köras i 40 kilometer i timmen. Den kan dessutom fås i hybridutförande med en elmotor som kan användas då maskiner körs inomhus vilket kan vara en viktig fördel för maskinägaren.

Mn visade även syskonet MLT940-140V+ Elite som är Manitous senaste maskin i NewAg serien. Maskinen har en lyfthöjd på 9 meter och lyfter hela 4 ton. Maskinen är utrustad med bomdämpning samt hytt med panorama sikt och Easy Access som gör det lätt att ta sig in och ut i hytten.

Visades gjorde även Mustangs sortiment. Ett exempel var Mustang AL708 minilastare med en lyftkapacitet på mer än 3,5 ton och en urstark Deutzmotor på 75hk så klarar den av det mesta trots ett blygsamt yttermått. Knäckstyrning på 45 grader ger dessutom minimala skador på marken. Man visade också minstingen i skidsteer-sortimentet Mustang SL 2012. Den lyfter knappt 400 kilo och har en motor från Yanmar på 24hk. Passar den inte så tillverkar Mustang både världens största, och minsta skidster-lastare, och de har mer än 50 års erfarenhet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×