Brogren ny teknologichef på Alimak

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:06

Charlotte Brogren (54) har blivit utsedd till Teknologichef (CTO) i Alimak Group med tillträde i oktober 2017.

Charlotte är idag generaldirektör på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, och hade innan dess under 15 år, olika ledande befattningar inom forskning och utveckling på ABB, senast som teknologichef för ABB Robotics. Charlotte Brogren är teknologie doktor i kemiteknik vid Lunds universitet, har ett flertal styrelseuppdrag och är ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Charlotte kommer att ingå i koncernledningen med ansvar för teknologi, innovation och produktutveckling. Hon ersätter därmed Frank Klessens som fortsätter i sin roll som produktutvecklingschef för varumärket Alimak.

“Vi är mycket glada över att kunna välkomna Charlotte Brogren till Alimak Group. Charlotte har bred och djup erfarenhet inom industriell teknologi och innovation och kommer att kunna bidra mycket till koncernen. Vi utvecklas allt mer till ett ingenjörsföretag där kombinationen av säkerhet, design, automation och digitalisering blir viktiga byggstenar för att möta våra kunders framtida behov. Charlottes kunskap och erfarenhet inom dessa områden kommer att vara mycket betydelsefull för Alimak Groups framtida utveckling”, säger vd, Tormod Gunleiksrud.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×