Bygghissar till Karlatornet

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:03

Serneke har lagt en order med Alimak Groups affärsområde Construction Equipment för bygghissar som ska användas vid uppförandet av Karlatornet i Göteborg.

Karlatornet, med sina 245 meter, kommer att bli den högsta byggnaden i Norden och förväntas stå klart 2021. Skidmore, Owings & Merill, arkitekterna bakom bygget, står också bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader som Burj Khalifa och One World Trade Center.

Ordern omfattar fem hissar, varav en är Mammoth TM med en lastkapacitet på 5 500 kg. Detta är första gången en Mammoth används i Sverige. Leverans förväntas ske mellan mars och oktober 2019.

Byggnaden kommer att använda en byggkran istället för det vanliga två. På grund av förväntat höga vindstyrkor under byggnationen valde Serneke istället fem Alimak-hissar som kan motstå vindar på upp till 25 meter per sekund.

”Karlatornet kommer att bli ett landmärke och vi är glada över att få leverera de vertikala transportlösningar som behövs för de speciella krav som ställs av höjd och vind. Alimak Group tillhandahåller säkra, tillförlitliga och högkvalitativa lösningar och tjänster för vertikal access. Tack vare vår breda produktportfölj, med både premium och mellansegmentshissar, kan vi erbjuda en passande lösning, med hänsyn till prestanda och kostnad för våra kunders varierande behov”, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

www.alimakgroup.com

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×