Chicago Pneumatics belysningstorn CPLT H6LED ökar effektiviteten

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:51

Chicago Pneumatic har lanserat sitt sjunde belysningstorn. Nya släpvagnsmonterade CPLT H6LED har högeffektiva LED-lampor med specialdesignad optik som maximerar ljustäckning och belysningsstyrka.

Den förbättrade ljusstyrkan och transportmöjligheten bidrar till lägre totala driftkostnader. De nya modellerna är tillräckligt effektiva, robusta och transportabla för att klarar kraven inom många olika användningsområden – bygg- och anläggning, evenemang, uthyrningsverksamhet och olje- och gasindustrin.

Det nya belysningstornet följer i spåren av den framgångsrika lanseringen av den tidigare modellen CPLB2LED på BAUMA 2016. CPLT H6LED är det fjärde LED-belysningstornet i sortimentet och kompletterar Chicago Pneumatics utbud under 2016. De tre övriga LED-modellerna är eldrivna CPLB2LED, dieseldrivna CPLT V15LED, med Red Rock-kåpa för extra hållbarhet och slitagetålighet, samt dieseldrivna CPLB6 i box utförande.

CPLT H6LED har fyra högeffektiva LED-lampor på 350W, vilket motsvarar fyra 1 000W metallhalidlampor och ger en maximerad ljustäckning på 5 000 kvadratmeter samtidigt som bränsleförbrukningen minskar med upp till 70 procent. Tankningsintervallen blir längre med bränsletanken på 130 liter som räcker för upp till 185 timmars drift.

LED-lamporna har IP67-skydd som ger extra lång livslängd på upp till 30 000 timmar innan de behöver bytas.

Den digitala Lc1003-enheten som finns som tillval för styrning av torn och fotoceller kan spara både drifts- och underhållkostnader genom att ställas in för att varna för lågt oljetryck, hög temperatur och motorproblem. 

CPLT H6LED har en sju meter hög galvaniserad hydraulisk mast plus fyra kraftiga stabilisatorer för både drift- och operatörssäkerhet. Båda är viktiga under de hårda förhållanden belysningsmaster måste klara. 

Nya CPLT H6LED är konstruerad för enkel transport och service, med kompakt ram och enkla åtkomstpunkter för underhåll.

Ignacio Picatoste, talesperson för belysningsmaster hos Chicago Pneumatic: ”Belysningstorn ger det stöd som behövs för dem som arbetar under dygnets mörka timmar och ökar både deras produktivitet och deras säkerhet. Därför är det viktigt att operatörerna kan lita på utrustningen. Den nya serien belysningsmaster från Chicago Pneumatic har LED-teknik för längre drifttid och livslängd och minskade driftskostnader. Det senaste tillskottet CPLT H6LED är tillräckligt robust, effektiv och kraftfull även för de mest krävande jobb.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×