Delvators nye VD

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:13

Delvators nye VD Thomas Pehrsson tar över chefsrollen under ett rekordår då företaget med marginal passerat en halv miljard i omsättning.

Den 1:e maj tog Thomas Pehrsson över ansvaret som VD för Delvator AB, efter Lotta Lundquist. Thomas kommer att finnas på plats på Svenska Maskinmässan på Solvalla, i månadsskiftet maj-juni.

“Mässan blir ett bra tillfälle för mig att möta branschen och för branschen att möta mig. Jag välkomnar alla som vill träffa mig att komma till Delvators monter. Jag ser fram emot att få möta gamla och nya ägare av Hitachis entreprenadmaskiner, samt alla branschkollegor”, säger han.

Thomas Pehrsson kan glädja sig åt att ta över VD-posten under ett rekordår. Delvator har en mycket bra utvecklings- och lönsamhetskurva och bygger successivt ut servicenätet med målet att möta en ökande efterfrågan på Hitachis maskiner.

Thomas Pehrsson är 57 år gammal och har sedan 2014 varit ledamot i Delvators styrelse, vilket gör att han redan känner företaget väl.

Han kommer närmast från en tjänst på Somfy Sweden AB där han varit VD under mer än elva år.

Tidigare har han arbetat i ledande befattningar på företag som Honda Power Equipment, Axis Communications AB, Granuldisk AB, Telelogic AB och Precise Biometrics AB.

Thomas Pehrsson har både en teknisk utbildning och en Executive MBA-utbildning (Executive Master of Business Administration).

www.delvator.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×