Det personliga mötet

Publicerad 21/12, 2016 kl. 10:23

I tider som dessa med allt större inslag av IT, web shoppar, appar, e-attester, skype möten, FB, Twitter med mera är det skönt att konstatera att trots alla dessa förträffliga verktyg så finns det ett stort behov av den personliga sociala kontakten i de allra flesta affärer som görs i vår bransch.

Det finns en röd tråd som löper genom alla maskinuthyrningsbolag i Sverige, våra ambassadörer, uthyrarna.

Varje ”byggdag” året runt är de uppe mitt i ottan och öppnar grinden. De tar emot chaffisar och morgontrötta byggare. De svarar i telefon. De ger råd till kunden för att finna vilken maskin som passar bäst. De hoppar raskt in i trucken och hjälper till att lasta eller lossa. De bokar maskiner i systemet. De tar emot återlämnade maskiner vid disken, alltid med ett leende på läpparna och en känsla av att stortrivas i sitt jobb. De verkar leva efter tesen ” Klockan slår aldrig stängt”.

De ser givetvis till att det finns fika eller en varm korv med bröd till kunder som väntar på sin tur att få hjälp och finns inte den maskin kunden önskar så ger de inte upp för det. De jobbar frenetiskt för att hyra in från någon annan uthyrare som har just det kunden önskar. Ja de bygger nätverk med varandra oavsett vilket bolag de jobbar i med en klok insikt om att hjälper jag en annan uthyrare så får jag hjälp tillbaka när jag behöver det. På så vis bidrar de till nöjda kunder och i ett större perspektiv hjälper de faktiskt till att ”cirkulera” maskinparken bättre och därmed skona vår värld mot överkapacitet.

Tro det eller ej men mitt i vår stressiga vardag så spelar det personliga mötet en mycket stor roll. Ett telefonsamtal eller ett besök på en maskindepå är för många byggkunder guld värt. Datorer och telefon appar är extremt bra på just det som de är bra på nämligen snabba, enkla, tydliga ärenden. Vet man inte riktigt vad man behöver eller behöver man fråga om något som kräver lite utförligare svar, då är den personliga kontakten oersättlig. Det är just den rollen som våra maskinuthyrare spelar och de gör det utan konkurrens.

Ja denna ledare är en hyllning till alla våra maskinuthyrare. Om det nu är någon som tvivlar och fortfarande har bilden av att uthyrare det är säkert detsamma som profilen som spelar huvudpersonen i filmen ”En man som heter Ove” dvs. en surmulen förrådsman från 1970 talet. Till alla som hyser sådana farhågor ber jag; Åk till närmaste maskindepå en tidig morgon i mörkaste december. Stig in där, känn värmen och låt Er inspireras en stund av dessa ambassadörer. 

Tack för att Ni finns !!

 

Mikael Öberg
Ordförande, Swedish Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×