DEWALTs sladdlösa XR-sortiment

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:56

Över 100 olika batteridrivna verktyg, så många finns det i DeWALTs XR- sortiment idag. Ett unikt system som bygger på att en och samma batteriplattform passar samtliga produkter vilket revolutionerat vardagen för många professionella hantverkare.

DEWALT bygger just nu sitt snabbast växande produktsortiment med batteridrivna proffsverktyg. Verktyg som betyder en helt annan frihet och nya möjligheter på dagens byggarbetsplatser. Redan när den nya XR-plattformen presenterades 2011 var målet att bli ledande när det gäller smarta lösningar som förenklar hantverkarens jobbvardag. Med en och samma batteriplattform för alla verktyg har utvecklingsmöjligheterna visat sig vara i princip obegränsade och DEWALT har fortsatt lansera en rad nyheter och innovationer.

Resultatet är över 100 batteridrivna verktyg och nu är siktet inställt på att skapa ett helt komplett sortiment som täcker alla hantverksbehov, från skruvdragare till spikpistoler och högpresterande kap- och gersågar. Merparten av verktygen har också kolborstfria motorer för bästa tänkbara kraftöverföring och numera består sortimentet dessutom av både 18V och 54V batterier.

Det världsunika 54V batteriet XR FLEXVOLT är det starkaste verktygsbatteriet någonsin och framtiden inom batteridrivna elverktyg. Med ett så starkt batteri har det plötsligt blivit möjligt med batteridrivna verktyg som klarar samma arbetsuppgifter som tidigare bara kunnat utföras med sladdrivna elmaskiner på 230V. Att 54V batteriet dessutom är 100 % kompatibelt med alla XR 18V-maskiner gör det ännu mera unikt. Tack vare den gemensamma batteriplattformen går det att använda 54V batteriet både på äldre och nyare modeller i XR-sortimentet. Fördelen med att sätta ett 54V batteri på ett 18V-verktyg är att drifttiden blir extra lång, upp till 9Ah.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×