EN GIVEN uthyrningsprodukt

Publicerad 20/11, 2018 kl. 10:47

Bygg-el är en del av byggets infrastruktur som man inte tänker på – så länge den fungerar. Alla byggen är olika och behovet av el skiljer sig åt. Med kravet på flexibilitet som finns så är den en given produkt inom uthyrningsbranschen.

I Sverige har vi flera stora kända aktörer på området som producerar och marknadsför artiklar på området, med El-Björn, Garo Elflex och Amiga som främsta exempel.

Att bygg-el är ett intressant område för hyresmarknaden konfirmeras av Magnus Scott, VD på Garo Elflex AB, vilka har vuxit ordentligt och stärkt upp på säljsidan med era nya säljare.

“Vi har även fördjupat avtalet med Ramirent”, berättar han. Under det senaste året är det främst Amiga som kommit med nya produkter.

Amigas satsning på svensktillverkade bygg-el produkter från egen produktion och det breda utbudet av tillfällig el och belysning har börjat bära frukt. Amiga har i större utsträckning inriktat sig på samarbete och utveckling av produkter med uthyrningsföretag och levererar idag tillfällig el till flertalet större aktörer i branschen.

Tillsammans med en leverantör har de hörsammat önskemål från kunderna och vidareutvecklat belysningsmastern "General" till att, enligt Amiga, bli den minsta och smidigaste 7 m masten på marknaden. Endast 210 cm hög, 80x60 cm bred och 160 kilo gör att masten ryms hopfälld på en halv pall. Den är lätt att transportera, tar minimal lagerplats vid förvaring och underhåll och masten får plats i bygghissen. Mastens storlek gör den smidig vid förflyttning på bygget. General 3.0 är förutom sin slimmade design uppdaterad med ny styrcentral för belysning och vidarematning. Styrcentralen sitter numera infälld och ordentligt skyddad i mastens chassi. Belysningen kan styras manuellt i styrcentralen eller via bluetooth i en smartphone genom ett chip som finns att köpa som tillbehör. Generalen är standardutrustad med 4 st 150W LED Flex armaturer.

Andra belysningsnyheter från Amiga är Magnum 2.0 i Amigas signumfärg gul och den intressanta uppstickaren LED ljusslangen S-line.

S-Line LED som ger 9 lumen per watt och med en färgtemperatur på 6000K är en nyhet inom arbetsbelysning. Enligt Amiga har många byggare fattat tycke för ljusslangen tack var dess enkelhet: rulla ut, hänga upp och plugga in. S-Line är sammankopplingsbar upp till max 50M och 450W. Den tål tuff hantering och blöta förhållanden tack vare dess gummiliknande hölje.

MAGNUM 2.0
Magnum 2.0 LED är en ny generation strålkastare som idag finns i 5 nya ljusstyrkor för att täcka behovet av tillfällig belysning på arbetsplatsen tillsammans med kedjebelysningen C-line. Minst i syskonskaran är 20W-230V och 20W med uppladdningsbart Li-iON batteri. Batteriversionen passar utmärkt att ha med i servicebilen för de lite snabbare, enklare jobben. De större syskonen är på 32W, 50W och 78W. Armaturerna är bredstrålande med bländfritt ljus, tillverkade i extremt slagtåligt material, uppfyller IK10 och har ergonomiska handtag utformade för uppfästning med era olika möjligheter.

Magnum 2.0 är en tunn, flexibel lättviktare och väger endast mellan 1 till 3,5 kg. Energibesparande led-dioder ihop med ett slagtåligt hölje av polypropulen belyser byggarbetsplatser, verkstäder etc utan att blända tack vare frostad diffusor som standard.

Alla armaturer i serien Magnum 2.0 är stabila, pålitliga armaturer för professionella hantverkare. Upp till 16 st enheter kan seriekopplas samtidigt och uttagen på baksidan kan med fördel användas som skarvkabel och förlängning till handhållna verktyg eller laddstation för mobil och batteridrivet.

C-LINE, LITEN OCH KOMPAKT
Funktionell design, energieffektiv och smarta monteringslösningar sammanfattar C-line, enligt Amiga. Den C-formade belysningen på 8W och 1000Lm har ett slagtåligt hölje av polypropulen och en frostad diffusor som ger ett bländfritt ljus. C-line 48V är den minsta 8V belysningen på marknaden. Den har många olika upphängningsmöjligheter. Den kan hängas upp på skruv, fästas runt rör med medföljande strips, hakas fast med hjälp av kabeln eller fästas direkt på en plåtdörr med den inbyggda magneten.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×