En tid av händelser och förändring

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:41

“Det är full fart i maskinuthyrningsbranschen på många sätt och viss. Affärerna går bra för många och vi har påbörjat ett intressant samarbete mellan SRA och Hyreskedjan. Den senare tidens förvärv och samgående bland våra medlemmar är också ett tecken på aktivitet och framåtanda. Men det är inte bara i vår bransch det händer mycket.”
Thomas Truedsson

Vi har under den senaste tiden fått rapporter om kraftiga stormar och stora översvämningar i USA samt att även stora landområden i Asien står under vatten. Detta orsakar stor förödelse för miljontals människor och ett stort antal dödsfall. Tragedier som drabbar många.

Andra otrevliga händelser är Nordkoreas hotfulla agerande. Det är svårt att spekulera i vilka konsekvenser det kan få för omvärlden i nuläget men det är oroväckande.

Utan att bagatellisera vårt arbete i våra föreningar är det små utmaningar i jämförelse med detta. Men vårt arbete är viktigt för att vår bransch ska fungera så bra som möjligt. 

Nu efter sommaren, som tydligen varit den kallaste sen någon gång på 1800 talet, har arbetet i våra föreningar startat upp. Det har varit mycket fokus på samarbetet och det nya SME utskottet (Small Medium Enterprises). Vi kommer att informera fortlöpande om vårt arbete och dela med oss med information på våra hemsidor. Så för att hålla er väl informerade gå in på antingen www.swedishrental.se eller www.hyreskedjan.se. Ett annat effektivt sätt för våra medlemmar att hålla sig informerade är att “delta” på våra återkommande möten och sammankomster.

Vi ser också förändringar bland våra medlemmar i form av företagsköp och sammanslagningar. Detta innebär att det kommer in nya ägare som tidigare inte varit engagerade i rentalbranschen. Många av våra medlemmar ökar inte bara sin omsättning utan också antalet depåer, vilket innebär fler anställda samt fler maskiner och utrustningar. Det finns också exempel på att våra medlemmar har gått samman för att lösa maskinförsörjningen vid större projekt. Det är högtryck i byggbranschen och det gynnar givetvis oss som jobbar med byggmaskiner både för uthyrning och försäljning. Det jobb vi gör inom respektive föreningar är för att stödja våra medlemmar så att de i sin tur ska kunna ge sina kunder bästa möjliga service i form av rätt maskin och utrustning.

Så ni som har behov att hyra maskiner och utrustning, ta kontakt med något av våra duktiga medlemsföretag.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×