European Rental Association kommer till Sverige

Publicerad 31/5, 2016 kl. 13:33

Nu är bygg- och anläggningsarbetena i full gång runt om i landet vilket gynnar bland annat våra uthyrare. Extra stort tryck är det förstås i våra storstadsregioner men även landsorten har faktiskt bra tryck. Det vittnar många uthyrare om. Dels beror det naturligtvis på årstiden och dels på den goda konjunkturen som lär hålla i sig. Även under vinterhalvåret har branschen haft tur med väderleken så att många jobb kunnat hållas igång då andra kategorier av människor hade önskat sig mer snö och kyla.

I Stockholm sjuder det av arbeten och många stora byggprojekt slukar arbetskraft och utrustning. Som vi nämnde om i förra utgåvan så är stockholmsområdet den storstadsregion i Europa som expanderar mest just nu. Men trots allt byggande så saknas fortsatt bostäder. Kanske vi kan se en början till mättnad av efterfrågan om något år ifall bostadsbyggandet ökar. Men det faktum att det är fart i byggandet i Sverige är kanske det som lockat European Rental Association att hålla sitt konvent i Stockholm i år. Konventet hålls 8-9 juni på Clarion Sign Hotel i Stockholm. Det är ett ganska digert program som börjar den 7:e på kvällen med middag. Nästa dag börjar med ett besök på en Cramo- eller Ramirent-depå i Stockholmsområdet. Konventet kommer efter lunch att öppnas av Vesa Koivula, som helt nyligen lämnade sin post som VD och CEO för Cramo på grund av pension. Han ersattes i mars av Leif Gustafsson, tidigare CEO för Stena Recycling International AB. Dagen fortsätter med en rad föredrag av nyckelpersoner i den europeiska rentalbranschen och leverantörer såsom Gerard Deprez från franska uthyraren Loxam, Robert Messina från JLG, Egbert de Jong från DLL, Christina Lindbäck från NCC med flera. Efter årsmötesförhandlingar fortsätter dagen med utställning och på kvällen hålls European Rental Awards. Påföljande dag innehåller en rad olika workshops. Mer information om konventet hittar du på ERAs hemsida, www.erarental.com. Svenska branschföreningen Swedish Rental Association har naturligtvis en nyckelroll när ERA kommer till Sverige och föreningen passar på att hålla sin egen årsstämma den 8 juni på förmiddagen. SRT kommer att närvara på båda eventen och en rapport publiceras i SRT 4-2016. Mycket på gång i rentalbranschen i Sverige under juni alltså.

I det här numret av SRT hittar du en hel del matnyttigt. SRT var som vanligt med när Hyrex-kedjan hölls sitt årsmöte. Den här gången höll man återigen till på Gotland och mötet samlade som vanligt en stor skara uthyrare och leverantörer. Mer om mötet på sidorna 28-30. Det här året är också ganska mässintensivt. Först ut var World of Concrete i Las Vegas, sedan Nordbygg och Bauma i slutat av mars och april. I slutet av maj går Maskinexpo av stapeln och i början av juni är det premiär för nya mässan Svenska Maskinmässan som arrangeras av Maskinleverantörerna med stöd från Maskinentreprenörerna. I det här numret hittar du summeringar av Nordbygg och Bauma samt en smygtitt med utställarlista för Svenska Maskinmässan. SRT kommer naturligtvis att bevaka både Maskinexpo och Svenska Maskinmässan. Andra nyttigheter i den här utgåvan är en rad intressanta pressreleaser, reportage och två temaartiklar, en om nya markvibratorer och en annan om ny utrustning för att effektivt ta hand om damm och slam.

Det här blir sista utgåvan innan semestern så jag skulle också vilja ta tillfället i akt och tillönska alla våra läsare och annonsörer en riktigt fin sommar men mycket sol, värme och bad.

 

Jan Hermansson, Redaktör

jan.hermansson@svenskrental.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×