Flexator investerar för 15 miljoner

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:19

Flexator gör en storsatsning. Ett investeringspaket i maskinparken på omkring 15 miljoner ska göra Annebergsföretaget konkurrenskraftigare.

Flexator har vind i seglen. Industriellt byggande i trä är en trend som bara växer och allt fler ser behovet av ett hållbart byggsätt. För att möta den stora efterfrågan har Flexator beslutat om ett stort investeringspaket på ungefär 15 miljoner kronor, som innefattar nya vägglinjer, måleristation och viss fastighetsanpassning.

“Det är en jätterolig satsning för oss och ett viktigt steg mot en ökad automatisering och digitalisering, samtidigt som vi bibehåller vår flexibilitet. Vår nuvarande maskinpark börjar bli till åren, så det är dags att investera i ny produktionsutrustning”, säger Ola Adolfsson.

“Vi har väldigt mycket digital information i dag i vår Bygg Informations Modell och vi behöver kunna föra över informationen såväl via människor som till maskiner på ett så effektivt sätt som möjligt.”

De två vägglinjerna – en för innerväggar och en för ytterväggar – utgör merparten av investeringen. Där effektivitet och flexibilitet har varit nyckelorden.

“Flexators kunder kräver hög flexibilitet i produktionen. Till exempel kan maskinen för spikning och håltagning köras automatiskt eller helt manuellt med hjälp av en operatör. På stationerna där det krävs mycket manuell mätning kommer vi hänga upp projiceringslaser ovanför som visar var saker och ting skall placeras. På så sätt blir linjerna både effektiva och mycket flexibla säger”, Erik Nord, representant för leverantören Penope OY.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×