Fortsatt expansionen för Stål & Hyr och Renta

Publicerad 5/3 kl. 12:44

Det har hänt mycket inom Stål & Hyr och Renta det senaste året och expansionen fortsätter. Nytt är at Renta öppnar en helt ny depå i Hässleholm vilket blir den åttonde depån i Skåne. Precis som övriga depåer kommer depån i Hässleholm att erbjuda ett komplett sortiment, vilket innebär förbättrad tillgänglighet för kunderna i området.

Men expansionen fortsätter och Renta har tecknat avtal om att öppna en helt ny depå på Tippvägen 2. Inklusive Borås och Jönköping öppnar Renta sin tredje depå under 2019. Tillsammans med depåerna Höganäs, Åstorp, Helsingborg Norr, Helsingborg Syd, Landskrona, Kävlinge och Malmö, blir Hässleholm den 8 depån i Skåne. 

“Skånes västkust har vi mycket bra tillgänglighet på, så nu tar vi klivet in i Skåne och det är något som vi har planerat under en tid. Närheten till befintliga depåer gör att vi snabbt kommer att kunna erbjuda förbättrad tillgänglighet och samma kompletta sortiment som på övriga depåer, nu också i Hässleholm med omnejd”, säger Joacim Johansson, Vd Renta. 

Depåöppningen förväntas ske i mitten på april 2019. 

Men inte nog med det. Renta tillsammans med Stål & Hyr utökas också genom en sammanslagning med JRent i Jönköping som grundades 2005 och ligger på bästa läge utmed E4-an i Jönköping. “Detta är helt i linje med vårt långsiktiga mål”, säger Joacim Johansson VD och koncernchef Renta Sweden AB. 

Stål & Hyr och Renta har tecknat avtal om att gå samman med JRent i Jönköping. Rentas koncept med stora depåer och tillgängliga maskiner gör samgåendet optimalt för att kunna erbjuda befintliga och nya kunder ännu bättre service och tjänster. JRent i Jönköping sysselsätter 5 personer och omsätter idag c:a 35 MSEK. 

“Samgåendet med JRent ger oss möjlighet att skapa nya kontakter och knyter ihop det på ett optimalt sätt, med tanke på att Jönköping är en mycket central plats i södra Sverige. Vi kommer att erbjuda såväl nya som befintliga kunder den tillgängligheten och service som de förtjänar, och för befintliga JRent-kunder så kommer samgåendet att innebära en stor utökning av byggmaskiner som komplement till JRents redan starka utbud av anläggningsmaskiner”, säger Joacim Johansson.

“För oss på JRent innebär samgåendet att vi får en stark och långsiktig ägare med 100% fokus på uthyrningsbranschen. Vi får tillgång till ett väsentligt större utbud av maskiner som stärker vårt kunderbjudande här på vår lokala marknad, samtidigt som vi nu kan erbjuda våra kunder maskinuthyrning över hela landet tillsammans med våra 25 systerdepåer”, säger Henning Svensson som är depåchef JRent i Jönköping.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×