Hängplattformar för högre byggnader

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:25

ByggVärmeMaskiner AB, BVM, representerar välkända tillverkare av hissar, byggspel, montage- och personliftar, bl.a. Geda. Produktområde Lyft innehåller produkter för lyft av material och/eller person. Programmet från Geda innehåller såväl häng- som klätterställningar.

Vid arbete med riktigt höga byggnader är hängställningar ett svårslaget alternativ. Världens högsta byggnad, exempelvis, är 828 meter hög och har 164 våningar. Denna och några andra byggnader är så höga att arbetsplattformar som klättrar inte klarar så stora höjder men hängplattformar finns ju. Sådana hängplattformar används ofta med fördel också vid arbeten i kyltorn & silos, schakt & fabriksbyggnader. För att ge arbetskraften en god arbetsställning utan alltför böjda eller vridna ryggar kan plattformarna precisionsplaceras.

En byggarbetsplats är en tuff och krävande miljö för all utrustning, arbetsplattformar är inget undantag. Helförzinkning och pulverlackering av alla komponenter som inte är i aluminium gör Gedas robusta hängplattformar motståndskraftiga mot väder och vind. För maximal anpassbarhet kan takutläggarna erhållas i 3- eller 4-bensutförande. ”Den hängplattform som Geda lanserade på Bauma 2016 kallad Standard är konstruerad för insatser i utvecklingsländer och blir knappast aktuell för Sverige”, säger Peter Schmidt på BVM.

bvm.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×