HeatWork vann prestigefylld innovationspris i Norge

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:55

Vinnaren av ”Byggenæringens Innovasjonspris 2017” meddelades under öppningskonferensen på Bygg Reis Deg, som blev arrangerad i oktober i år.

Med hård konkurrens från de sista åtta finalisterna av ca 100 kandidater, som är bland de mest innovativa produkterna och lösningarna i norska byggbranschen, segrade HeatWork och teknologin CliWi och kunde stolt lyfta trofén. 

“Jag hör alla som har pratat tidigare om att våga fokusera på gröna lösningar och vi vågar göra det. Tack så mycket för att ni har satsat på oss”, säger Kristin Markussen marknadschef i HeatWork.

 

Erkännande

HeatWork har skapat teknologin CliWi genom utveckling och produktion i Narvik. Produkten bidrar till en fossil- och utsläppsfri byggarbetsplats med den senaste innan vätskeburen värme. CliWi är utvecklad med en helt ny teknologi som ger användarna hög effekt och bra flexibilitet. HeatWork är en norsk tillverkare med hög fokus på kvalitet, effektivitet och design.

”Att få ett sådant pris innebär först och främst att byggbranschen håller på att acceptera att val av miljövänliga lösningar och teknologi är fullt möjligt - utan att kosta mer. För oss som företag är priset ett erkännande av varje timme var och en av våra anställda har lagt ner genom åren. Det här är resultatet av sju års intensiva arbete för att utveckla och patentera egen teknologi”, säger Reidar Schille, VD i HeatWork.

Förutom att vinna Byggenæringens Innovasjonspris, fick HeatWork ett besök av en engagerade och mycket miljömedveten Kronprins Haakon under Bygg Reis Deg-utställningen.

 

Juryens uttalande

“Byggenæringens Innovasjonspris 2017 gick till en kandidat som har arbetat innovativt för att möta morgondagens krav på en grönare och smartare byggindustri. Vinnaren har utvecklat unik kompetens inom sitt ämnesområde och har möjligheter till bred tillämpning i flera användningsområder. De representerar mångfalden av norska byggindustrin och verkar som en bra representant för norska kvalitet och design. Vinnarens produkt bidrar till en fossil och utsläppsfri byggplats med betydande ekonomiska och miljömässiga fördelar”, säger juryns ledare Kristin Malonæs.

 

Marknadens mest effektiva tjältinare 

HeatWork har i 15 år utvecklat och levererat mobila vätskedrivna termiska kraftverk från Narvik. En säker och miljövänlig investering - allt från tjältining, frostskydd, bygguppvärmning och betongarbete.

Entreprenörer har använt mobila värmekraftverk från HeatWorks till tjältining i flera år.

Genom fokus på utveckling har HeatWork lyckats lyfta temperaturen på sina maskiner till 100oC. Detta ger stora fördelar, bland annat genom att tina dubbelt så snabbt som andra liknande system på marknaden.

www.heatwork.com

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×