Helena Backman ny HR-chef på Stavdal

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:02

Helena Backman har anställts som ny HR-chef och en ny HR-avdelning har bildats på maskinuthyrningsföretaget Stavdal. Helena kommer bland annat att fokusera på företagets arbete inom employer branding – något som har blivit allt viktigare i takt med att företaget växer kraftigt.

Helena har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med personalfrågor, nu senast på Gunnebo där förändringsarbete var en stor del av yrkesrollen. I samband med att hon anställdes på Stavdal bildades en ny HR-avdelning där fyra personer arbetar. Stort fokus ligger på företagets hållbarhetsarbete och att stärka Stavdal som en attraktiv arbetsgivare i en expansiv bransch. Idag jobbar drygt 260 medarbetare på Stavdal i Sverige och Norge.

“I den snabbväxande fas vi befinner oss i är det viktigt att vi hittar rätt personer till rätt plats. En anställning är en relation och det är viktigt för både företaget och individen att det stämmer och fungerar långsiktigt”, säger Helena Backman.

Helena Backman sitter på Stavdals huvudkontor i Göteborg, men sin första tid som HR-chef har hon spenderat ute i verksamheten runt om i landet för att träffa medarbetare och identifiera vilka behov som finns i verksamheten. Parallellt med det driver bolaget ett omfattande hållbarhetsarbete med fokus på miljö och personalfrågor. Visionen är att vara det mest kompetenta och serviceinriktade bolaget inom maskinuthyrning och i det ingår bland annat att utveckla Stavdal som en attraktiv arbetsgivare.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×