Hilti får ännu en topplacering

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:11

För femte året i rad placeras Hilti på podiet bland Sveriges tre bästa arbetsplatser i arbetsplatsstudien av Great Place to Work®.

”Emotionellt sett var det helt klart störst att få gå upp på scenen som etta år 2014, men rent rationellt så har insatsen för att ligga i toppen för femte året i rad varit större”, berättar Aksel Ringvold, VD för Hilti.

Hilti avslutade precis sitt fjärde år i rad med tvåsiffrig tillväxt och har anställt över 70 personer det senaste året.

”Ifjol hade omkring en tredjedel av våra medarbetare nya roller på jobbet, antingen genom att ha bytt position inom bolaget eller genom att vara helt nya på Hilti. Att behålla företagets kultur blir såklart svårare när vi växer, men minst lika viktigt”.

För Hilti är ett aktivt arbete med kultur och värderingar ett strategiskt val.

”Vi ser ett tydligt samband mellan nöjda medarbetare och resultat. Om du inte känner dig trygg på din arbetsplats kommer du inte våga säga vad du tycker och driva bolaget framåt”, säger Aksel. 

Att behålla närheten och se individen snarare än rollen menar Aksel är en av anledningarna till att medarbetare trivs och utvecklas. Trots att företaget växer vill man bevara små team om omkring 7-8 medarbetare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×