Hilti lanserar sin första bandsåg

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:40

Hilti kompletterar en ledande portfölj av batteridrivna verktyg med den första bandsågen på den kraftfulla 22V-batteriplattformen.

Den nya batteridrivna bandsågen SB 4-A22 kapar metall med mycket låga bullernivåer och minimerar samtidigt mängden gnistor tack vare kallkapningsbladet.

Bandsågen har konstruerats för rörmokare och elektriker som behöver kunna kapa med exakt precision, och den har utformats för kunna hantera metallrör, kanaler, armering, stänger och plåt med ett djup på upp till 63,5 mm.

SB 4-A22 väger bara 3,8 kg, genomför 167 varv per minut (r/min) och är utrustad med en LED- lampa.

Den nya sågen hämtar kraft ifrån Hiltis nya generation av 22V-batterier och är helt kompatibel med Hiltis 22V-batteriplattform. Batterierna har en drifttid som utökats med upp till 80 %, vilket gör att verktygen kan hantera sådana jobb som förr krävde en nätansluten modell.

SB 4-A22 levereras också med Hilti Connect, en lättanvänd app för verktyg som ansluter till en mobiltelefon eller annan mobil enhet med hjälp av Near Field Communication-teknik (NFC) som är inbyggd i verktyget.Den ger omedelbar åtkomst till information som verktygstyp, serienummer, ägare, garantier, service- och reparationsschema och praktiska vägledningar.

 Maria Nylén, Produktchef för batteridrivna verktyg på Hilti säger: ”Med SB 4-A22 minimerar vi buller på arbetsplatsen i stor utsträckning. Detta beror på att Hiltis första bandsåg är mycket tyst, och när den kombineras med ett kallkapningsblad, slipper man också gnistorna.”

”Vi skapade SB 4-A22 som ett komplement till vår befintliga portfölj av batteridrivna verktyg för att säkerställa att vi kan leverera kall kapning av yttersta kvalitet med lite spån, även när man kapar de tunnaste profilerna”, fortsätter Maria Nylén.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×