Husqvarna axlar ledande roll

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:33

Under snart ett års tid har Husqvarna Construction kontinuerligt arbetat intensivt med att genomföra upprepade utbildningstillfällen hos ett flertal kunder, däribland Veidekke och NCC.

“Vi på Husqvarna har alltid användaren i fokus. Vi tycker att det är extremt viktigt att belysa frågeställningar kopplade till säker arbetsmiljö. Ett av våra huvudsakliga mål är att göra allt vi kan för att minimera olyckor kopplade till använde av våra produkter. Med den inställningen känner vi oss stolta över att tagit en ledande roll inom utvecklandet av utbildningsprogram för att främja säkerhet inom vår bransch. Vi kommer göra allt vi kan för att skapa en säkrare arbetsmiljö för våra användare”, säger Hans Lück, Säljbolagschef Husqvarna Construction Products.

Utbildningen som under året beräknas examinera runt 3000 användare är sanktionerad av Swedish Rental, en organisation för svenska uthyrningsföretag, och BFB, Branschorganisationen för Byggnadsberedningar (Sveriges Byggindustrier).

”Efter olyckorna med motorkapar agerade Husqvarna föredömligt. Information och utbildningsunderlag togs fram snabbt och transparent”, säger Lena Haabma på Swedish Rental.

“Våra kunder uppskattar utbildningen. Utbildningen har visat sig vara mycket uppskattad bland ett flertal av våra kunder och samarbetspartners.

Vi på Husqvarna är stolta över att lagt grunden för det utbildningsprogram som nu utvecklats till den mån att det behärskar möta det stora behov av specialutbildning för användande av motorkap, diamantklinga och dammhantering.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×