Husqvarna förvärvar Pullman Ermator

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:05

I början av 2017 meddelade tillverkaren Husqvarna Construction Products att man förvärvade Pullman Ermator som tillverkar bygg- och industridammsugare, luftrenare med mer. Pullman Ermator är ett starkt varumärke både här hemma och internationellt. Man har framförallt etablerat sig kraftfullt på den amerikanska marknaden under de senaste fem åren. Pullman Ermators kunnande och sortiment inom området passar perfekt tillsammans med Husqvarnas egna sortiment av byggmaskiner. Förvärvet var därför inte helt oväntat.

Förvärvet innebär inte att Pullman Ermators produkter helt sugs upp i Husqvarna produktsortiment. De både företagen kommer att arbeta vidare som tidigare i alla fall under en överskådlig tid, tror tidningen. På World of Concrete visade Husqvarna en rad nya modeller i sitt sortiment som förstås har sitt ursprung i Pullman Ermator.

Husqvarna har alltid varit engagerad i att utveckla produkter som uppfyller kundernas behov och är effektiva, ergonomiska och användarvänliga. Det är därför Husqvarna nyligen förvärvade Pullman Ermator, en världsledande tillverkare av utrustning för att hantera damm och slam för byggindustrin.

”Genom att integrera Pullman Ermators marknadsledande teknik med vårt produktsortiment, kan vi erbjuda ännu effektivare, helhetslösningar”, säger Henric Andersson, VD för Husqvarna Construction Products.

Under World of Concrete, lanserades 13 nya dammsugare och luftrenare för byggindustrin på den amerikanska marknaden. Dessa inkluderar trefas HEPA dammsugare och föravskiljare för tunga arbeten, våtsugar, enfas HEPA dammsugare och bärbara HEPA luftrenare.

 

på samtliga marknader

Husqvarnas nya produkter för damm- och slamhantering kommer att integreras stegvis på samtliga marknader under 2017.

”Med dessa nya produkter kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu effektivare systemlösningar och ett bredare, mer komplett utbud av produkter och tjänster”, förklarar Joakim Leff-Hallstein, Global Product Manager - golvslipning och polering.

www.husqvarnacp.com

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×