Husqvarna lanserar robotgräsklippare för professionell grönyteskötsel

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:51

Första generationen robotgräsklippare för kommersiellt bruk är här. Nu lanserar Husqvarna två modeller med fokus på park- och grönyteskötsel. Målet är bättre gräsytor, hållbarare drift, lägre kostnader och att frigöra arbetstid.

Som världsledande när det gäller robotgräsklippare, tar nu Husqvarna nästa steg. Den nya 500- serien Husqvarna Automower® bygger vidare på Husqvarnas befintliga robotgräsklippare med en mängd nya funktioner anpassade för professionellt bruk. Det handlar om kraftfulla maskiner som klarar av att klippa stora gräsmattor på upp till 5000 kvadratmeter, branta sluttningar med upp till 45 procents lutning och ytor på upp till 208 kvadratmeter per timme. Ljudnivån på driften är dessutom ultratyst, endast 58 dB(A), vilket innebär att de kan klippa dygnet runt utan att störa besökare eller kringboende. Det gör dem idealiska för t.ex. hotell, parker och kyrkogårdar.

  De nya robotgräsklipparna är utrustade med Automower® Fleet Management System som är kompatibelt med Husqvarnas internetbaserade molntjänst Fleet Services. En tjänst som gör det möjligt att arbeta smartare och effektivare genom att maskinerna kan överblickas i realtid och fjärrstyras via dator, surfplatta eller smartphone. Därmed går det att frigöra mycket arbetstid från gräsklippning till mer avancerade jobb som till exempel häcktrimning och beskärning. Antalet robotgräsklippare som kan anslutas till systemet är dessutom obegränsat.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×