Husqvarna tar häcksaxar och motorsågar in i delningsekonomin

Publicerad 26/6, 2017 kl. 15:24

Från den 1 maj har villägare fått tillgång till en ny tjänst i västra Stockholm – Husqvarna Battery Box – en verktygsbod fylld med batteridrivna trädgårdsredskap som tack vare IoT (Internet of Things) blir tillgängliga för en hel stadsdel. Projektet, som är det första i sitt slag, är en pilot inom Husqvarnas satsning på innovativa och hållbara lösningar för park och trädgård.

Husqvarna Battery Box är en 8x3 meter obemannad och uppkopplad verktygsbod som rymmer 30 elektroniska förvaringsskåp. I varje skåp finns ett batteridrivet trädgårdsredskap (häcksax, motorsåg, blåsare, trimmer) som bokas via en mobilapp för 350 kr per dag. Samma mobilapp används för betalning, manualer samt för att öppna och stänga förvaringsskåpet vid hämtning och lämning av produkter.

  Den solcellsdrivna verktygsboden är placerad vid shoppingcentret Bromma Blocks, 15 min väster om Stockholm city.

“Bilar och hem är redan en etablerad del av delningsekonomin. Att dela produkter som man bara behöver ibland, som en häcksax, ligger i tiden för många villaägare. Husqvarna Battery Box är ett bra exempel på vårt intresse för att ut- veckla nya innovativa och hållbara lösningar som är bra både för omvärlden och våra återförsäljare”, säger Pavel Hajman, President, Husqvarna divisionen.

Pilotprojektet är en del av Husqvarnas hållbarhetsarbete, där målet är att öka andelen tysta och batteridrivna produkter i tätbebyggda områden. Syftet är dessutom att trycktesta tekniken och lära sig mer om kundbeteenden, intäktsmöjligheter för återförsäljare samt avgöra om marknaden är redo för den här typen av tjänst.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×