hydrauldrivna redskap

Publicerad 26/6, 2017 kl. 16:57

Stigande bränslekostnader och tippavgifter gör det kostsamt för företag och byggare att transportera osorterat material och köpa in dress- och fyllnadsmaterial.

Sorteringsskopan löser detta problem och med den nya serien av hydraulkompaktorer kan även kompakteringen göras mer effektivt. Med Steelwrist OQ-grindar på toppen av redskapet görs redskapsbyte på några sekunder.

De hydrauliska kompaktorerna finns i fyra storlekar för grävmaskiner från 2 till 30 ton. Några av fördelarna är en förskjuten grindposition, optimerad kraftöverföring samt tryck- och flödeskontroll för överbelastningsskydd.

Samtidigt lanseras två nya gripmodeller. Multigripen (MG-serien) är en allsidig entreprenad- och timmergrip. Användningsområderna inkluderar tyngre lyft, stenläggning och timmerhantering. Fyra storlekar är tillgängliga, från MG20 för 3-6 tons grävmaskiner till MG55 för grävmaskiner på 18-26 ton. Stor öppning, Hardox 500-material, hög hållfasthet och mekaniska ändstopp säkerställer en lång livslängd.

Även Sten- och sorteringsgripen (SG-serien) kommer i fyra storlekar, avsedda för grävmaskiner från 6 till 32 ton. Nya SG-gripen är en kraftig sorteringsgrip, byggd för tuffare uppgifter såsom hantering av större stenar, timmer, återvinning, skrotsortering och lättare rivningsarbete. Mycket stor öppningsvidd, hög klämkraft och vändbara skärstål i HB500 garanterar en kostnadseffektiv drift. Även sten- och sorteringsgripen är tillverkad i höghållfast stål, vilket gör att den sammanlagda vikten hålls nere.

Det nya redskapssortimentet har en femgradig grindvinkel, vilket gör att arbetsytan kommer i våg med tiltrotatorns rotationsplan. Griparna kan levereras med Steelwrist OQ-grindar. Alla gripar har lasthållningsventiler och ackumulator som standard för högsta säkerhet. Leveranserna av de första griparna skett i juni 2017.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×