40 personer deltog i resan till Merlo i Italien. På bilden ser vi Merlos grundare Amilcare Merlo i mitten.

Hyreskedjan besökte Merlos fabrik i Italien

Publicerad 3/11, 2017 kl. 11:04

40 personer följde med till teleskoplastartillverkaren Merlos anläggning i Italien, när branschföreningen Hyreskedjan för första gången arrangerade en resa i samband med sitt höstmöte.

Att det var just Merlo i italienska Cuneo som blev målet för arrangemanget hänger ihop med rentalbranschens ökade uppmärksamhet mot de gröna teleskoplastarna.

“Intresset för Merlo ökar och nu fick alla deltagare se fabriken. Vi fick också träffa företagsledningen med Merlos grundare, 82-årige Amilcare Merlo”, berättar Hyreskedjans ordförande Thomas Truedsson.

“Vi hade tre heldagar med fabriksbesök, höstmöte för föreningen och alla verkade nöjda. Ett mycket bra arrangemang.”

Just Amilcare Merlos engagemang för besöket imponerade på många av deltagarna. Hans vilja att själv möta svenskarna har sin förklaring i att svenska önskemål påverkat Merlos teknikutveckling mycket starkt under lång tid.

“När vi ger Merlo de erfarenheter och förslag som svenska maskinägare har, så lyssnar man. Så har det varit under många år tack vare engagerade svenska maskinentreprenörer som ställer bra krav. Hyreskedjans besök erbjöd ytterligare en möjlighet för Merlo att ta till sig feedback från de som äger Merlo”, säger Jakob Burge, säljare hos Merlos svenska generalagent AB Hüllert Maskin.

Hyreskedjan har 95 anknutna uthyrningsföretag och 55 leverantörer som medlemmar. När det gäller just teleskoplastare så fokuserar branschens intresse mot framförallt fyra modellstorlekar av Merlo. Det är allt från de minsta 5-tonsmodellerna och upp till Rotomaskinerna kring 15 tons vikt.

De många användningsmöjligheterna inom bygg, anläggning och industri gör att teleskoplastare är intressant för hyresmarknaden. Hyrestiderna varierar mellan uthyrning per timme, till fleråriga hyreskontrakt vid större projekt.

 

Fakta MERLO

• Merlo teleskoplastare tillverkas i Italien och säljs över hela världen.

• Merlo tillverkar årligen cirka 7 000 maskiner.

• Under 2016 såldes den 1000:e Merlon i Sverige sedan AB Hüllert Maskin och Merlo inledde sitt samarbete 1995.

• Merlos fabrik i Italien har byggt om sina produktionslinjer och uppfört ett hypermodernt reservdelslager. Investeringarna motsvarar satsningar på 1 miljard svenska kronor.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×