iF Designutmärkelse för stavvibratorer från Wacker Neuson

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:13

Wacker Neuson är känd för sin unika produktdesign. Nu utmärks stavvibratorer i IEC-serien från Wacker Neuson med det ansedda iF Design Award. Stavvibratorerna med integrerad omformare förenar kapacitet, robusthet och användarvänlighet genom ett särskilt bra pris-prestanda-förhållande.

1937 uppfann Wacker Neuson stavvibratorn för professionell betongkomprimering. Idag är företagets olika modeller av stavvibratorer de mest sålda i hela världen. Att de också övertygar med sin design, visar utmärkelsen med iF Design Award 2017. ”Funktionen är första prioritet för oss. Den stöds via designen”, förklarar Gerald Krenn, produktdesigner på Wacker Neuson Group. 

Stavvibratorer i IEC-serien består av tre väsentliga huvudbeståndsdelar: Frekvensomformaren med sin strömlinjeformade design är placerad linjärt mellan anslutningskabeln och skyddsslangen och sörjer för strömmens frekvensökning. Genom att göra formen smidigare och anpassa den till kabelns mått förhindras risken för att fastna och haka upp sig i exempelvis armeringen. För användarkomforten sörjer höljets ergonomiska och greppvänliga profil. De högt stående ribborna ger styvhet, skyddar nätkontakten och underlättar arbetsförfarandet. 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×