Intermat möter våren i Paris

Publicerad 6/3, 2015

Om drygt en månad slår mässan Intermat i Paris upp portarna. Årets upplaga förväntas blir större än förra gången och betydligt fler utställande företag har anmält sig till mässan den här gången. En nyhet som tros lockat nya kategorier av utställare till mässan är att den samarrangeras med World of Concrete Europe.

Mässan Intermat i Paris är sedan länge en av de tunga maskin- och entreprenadmässorna i Europa vid sidan av Bauma. Man brukar räkna Bauma som nummer ett. Därefter kommer Intermat, Samoter och någon av mässorna i England. Men under de senaste åren har de flesta paneuropeiska mässorna upplevt en nedåtgående trend, alla utom Bauma som fortsatt att växa. Intermat har kritiserats för att, trots sin internationella prägel, att vara för fransk, det vill säga för lokal.

WOC tillbaka i Europa
Det är därför med extra stor förväntan som branschen väntar in årets upplaga av Intermat som arrangeras 20-25 april på mässanläggningen Paris Nord i Villepint norr om Paris. Arrangörerna har marknadsfört mässan kraftfullt med särskild tyngd på dess internationella status. En stor nyhet för årets utgåva är att den samarrangeras med den amerikanska byggmaskinmässan World of Concrete som i år, genom Intermat, introducerar World of Concrete Europe. Under ett antal år för nära två decennier sedan ambulerade en internationell version av World of Concrete runt världen. Den arrangerades på flera platser i Europa, bland annat i Köpenhamn och på andra ställen som exempelvis Singapore. Nu kommer alltså World of Concrete tillbaka till Europa. Det faktum att World of Concrete lagts till Intermat har med all säkerhet haft betydelse i utställarleden. Det märks redan på årets startfält då flera namn som inte ställt ut tidigare eller som på många år inte ställt ut på Intermat, finns med på årets upplaga av mässan. Antalet svenska företag som ställer ut har också ökat och fler inom produktsektorerna rivning, håltagning och slipning och polering av betonggolv har valt att ställa ut. Den europeiska marknaden går fortsatt kräftgång på sina hålla och det är inte riktigt det försäljningstryck som branschen önskar sig. Kanske Intermat kan sätta hjulen i snurrning igen inte minst i värdlandet Frankrike.

Når INTERMAT 2015 målet?
Mycket talar för det och i långt större utsträckning än tidigare. Fler än 1 000 varumärken redan anmälda varav 38 bland de 50 ledande företagen inom den internationella entreprenadbranschen finns med. Hela 238 nya varumärken, det vill säga som inte ställt ut på mässan tidigare finns med. Det bådar gott för mässan i Paris.
Nyheter för Intermat 2015 är, förutom World of Concrete Europe, är att man lanserar ett nytt avdelningssegment på den 375 000 m2 stora mässytan. I nuläget, ett par månader innan mässan, är nära 90 % av mässytan redan bokad. Majoriteten av de riktigt stora aktörerna finns med samt en stor mängd av väl så viktiga mindre aktörer ställer ut. De högst rankade franska tillverkarna som bland andra Manitowoc Crane Groups och Manitou som återkommer tillsammans med Fayat, Haulotte och Mecalec är bland de högst rankade franska företagen som ställer ut på INTERMAT. Dock har tillverkare som Caterpillar, JCB med flera valt att inte ställa ut på årets Intermat.
Intermat bevisar återigen att man har förmågan att samla sektorns ledande aktörer och kan bekräfta att 38 av världens 50 största tillverkare av entreprenadmaskiner deltar. Dessa inkluderar, i alfabetisk ordning: CNH Industrial, Doosan, Hitachi Construction Machinery, Hyundai Heavy Industries, JLG, John Deere, Kobelco Construction Machinery, Komatsu, Kubota, Liebherr, Liugong, Sany, Shantui, Terex, Volvo Construction Equipment, Wirtgen Group, Wacker Neuson, Zoomlion / CIFA.
Den 22 och 23 januari 2015 arrangerades Pre-Intermat som är en presskonferens där den internationella pressen fick möjlighet att ta de av en del av de nyheter som kommer att visas på mässan. Arrangemanget var uppskattat och drygt 90 utställare fanns med och berättade om sina nyheter. Ett stort antal journalister mötte upp till mötet, däribland svensk Rental Tidnings redaktörer. På Pre-INTERMAT avslöjas dessutom resultat av tävlingen Innovation Awards med mer än 80 tävlingsdeltagare.
En stor andel svenska och nordiska tillverkare ställer ut på mässan. Antingen i egen regi eller genom sina partners och distributörer i Frankrike. Några exempel på svenska företag är Volvo Construction Equipment, Husqvarna Construction Products, Brokk, Conjet, Aquajet Systems, HTC, Maeda kranlyft, Scanreco, Oilquick,
INTERMAT 2015 arrangeras av S.E. INTERMAT, CISMA, SEIMAT, franska branschorganisationer inom entreprenadindustrin och Comexposium, Frankrikes ledande mässarrangör. Mässan går 20-25 april på mässområdet Paris-Nord Villepinte, Frankrike.
Mässnyheter på: http://paris.intermatconstruction.com/

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×