JCB lanserar lithiumdrivna saxliftar

Publicerad 30/5, 2018 kl. 12:25

För drygt ett år sedan meddelade den brittiska tillverkaren JCB att man ger sig in i saxliftbranschen. Under 2017 presenterade man nio nya elektriska saxliftar.

Nu har JCB Access presenterat en ny innovation för sektorn med lanseringen av de fem helt nya litiumjonmodellerna: S1530E, S1930E, S2032E, S2646E och S2646E, med arbetshöjder på 6,6m till 10,1m.

Litiumjonbatterier erbjuder upp till 40% längre drift och 50% sänkning av laddningstiden. Den holländska uthyraren Hoogwerk har redan beställt 420 av de nya litiumjon saxliftarna, eftersom de skapar ett nytt ”grönt” hyresföretag.

”Vi är glada över att erbjuda innovativa nya lösningar till den kraftfulla accessbranschen så tidigt i JCBs tillträde till sektorn. Lithiumjonstyrda saxliftar kommer att erbjuda verkliga fördelar för våra kunder runt om i världen, särskilt när det gäller att minska den totala ägandekostnaden”, säger JCB Access Managing Director Jonathan Garnham.

Litiumjondesignen har skapats som svar på kundernas efterfrågan, bland annat från Hoogwerk. Bolaget etablerar en grön hyresverksamhet över hela Holland, med ett webbaserat beställningssystem och timvisa hyresperioder. Att ha ett enkelt, säkert laddningssystem var en viktig del av bolagets utvecklingsplan.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×