Komatsu Europe 50 år

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:33

Under två dagar i september (21-22) firade Komatsu Europe International N.V. (KEISA) sin 50-årsdag tillsammans med såväl nya som pensionerade medarbetare samt europeiska återförsäljar- och leverantörsdelegater. En formell ceremoni hölls på Komatsus huvudkontor i Vilvoorde, följt av ett event på Castle Ter Block i Overijse nära Bryssel.

Bland de över 300 gästerna fanns bland annat Tetsuji Ohashi - VD och Koncernchef, Peter Howe - Styrelseordförande KEISA , Mas Morishita - VD för KEISA, Lodewijk De Witte - Provinsguvernör i Flemish Brabant, Hans Bonte - Borgmästare i Vilvoorde och hans excellens Hajime Hayashi - Japans ambassadör i Belgien. Efter tal och rundtur på lagret i Vilvoorde, flyttade festen till Castle Ter Block för en avslutande bankett där priser delades ut till Komatsu återförsäljare. Bland annat fick Söderberg & Haak motta en utmärkelse för försäljningsframgångarna i Sverige. Vid stora högtider som denna arrangeras ofta en japansk ”kagami biraki”-ceremoni med ögonmålning av ”Daruma” lyckodocka.

 

50 år i Europa

1967 grundades ”N.V. Komatsu Europe S.A ” i Belgien och Komatsu Europe är en av de första Komatsu-anläggningarna som är etablerade utanför Japan. Det världsberömda företaget Komatsu Ltd., är baserat i Tokyo. Den europeiska anläggningen låg ursprungligen i Antwerpen, men flyttade till och in i ett nytt europeiskt koordinationscenter med ett separat reservdelslager i Vilvoorde nära Bryssels flygplats.

I december 1989 ändrades företagsnamnet officiellt till ”Komatsu Europe International N.V.” vars mål var att samordna och utöka Komatsus verksamhet i Europa. Under 2005 lanserades ”Komatsu Financial Europe” som ger kunderna skräddarsydda finansieringslösningar och lägre ägandekostnader. År 2006 byggdes nya byggnader där nuvarande kontor ligger.

Idag sysselsätter Komatsu Europe över 300 personer. Tekniker, säljare, marknadsförings- och juridiska experter arbetar tillsammans med administrativ personal och med ett omfattande nätverk av över 40 distributörer och fem Komatsu-anläggningar. Komatsu Europe utvecklar, tillverkar och importerar högkvalitativa maskiner inom bygg-, entreprenad- och gruvindustrin för de europeiska och Nordafrikanska marknaderna. De är specialiserade på schaktmaskiner som integreras med Komatsus exklusiva hybrid- och intelligenta maskinstyrningsteknologi.

Komatsu Europe är också centrum för Komatsu Europe Parts Operations (KEPO). Ett 60 000 kvadratmeter stort reservdelslager som rymmer över 200 000 olika reservdelsartiklar vilka snabbt kan skickas till distributörer i Europa, Mellanöstern och Afrika.

”Komatsu Europe är här för att stanna, som det mest innovativa varumärket i branschen”, säger Dirk Stukkens, administrativ chef. ”Vi finns alltid för våra kunder; vi arbetar som team och växer med våra distributörer”. 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×