Krafttag mot jargongen

Publicerad 3/5, 2018 kl. 13:58

Hilti bjuder in till workshops kring en öppnare byggbransch på sitt huvudkontor i Arlöv. Den första är helt vigd åt medarbetare i byggbranschen och ägde rum den 28 februari. Den andra vänder sig till beslutsfattarna i branschen och hölls den 21 mars.

Många företag inom byggbranschen jobbar idag för bättre inkludering och ökad mångfald. Trots detta upplever de flesta kvinnliga medarbetare att de fortfarande möts av fördomar, nedlåtande kommentarer och i vissa fall även trakasserier. För snabbare förändring krävs samarbete över företagsgränser.

“Efter att ha arbetat med mångfald och inkluderingsfrågor under flera år, upplever vi att utvecklingen går framåt men alldeles för långsamt. Hiltis kvinnliga nätverk har därför tagit initiativet till workshops för branschens olika aktörer. Där får medarbetare, kvinnliga som manliga, dela erfarenheter med varandra och berätta hur de faktiskt upplever jargongen 2018”, säger Carina Christoffersen, ansvarig för Hiltis Kvinnliga Nätverk och Mångfaldsgrupp.

Vid dessa tillfällen delades såväl negativa erfarenheter som succéhistorier för att få en aktuell och samlad bild av situationen idag. Utfallet användes för att hitta rätt vägar till förändring, där chefer och HR kan skapa åtgärder.

Alla deltagare gick därifrån med tips och råd de kan använda i sitt dagliga arbete, dels genom att lära av varandra men också från föreläsning av Stoppa Machokulturen och fackförbundet Byggnads.

Självklart var deltagandet kostnadsfritt och Hilti bjöd på frukost. Dock krävdes anmälan till eventet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×