Ljusning

Publicerad 29/2, 2016 kl. 12:24

Visst är det underbart när dagarna blir ljusare igen. När man åker hem från jobbet och plötsligt så lyser inte gatlyktorna.

 

Eller ännu bättre när solen stod högt i lördags och det hade varit skönt med solglasögon. Vill passa på att göra reklam för vårutställningen högst upp i nya ”Urban Escape”. Förutom av konsten bjuds man på en vidunderlig utsikt över Stockholm, fantastiskt vacker PR!

För vår marknad ser det fortsatt positivt ut för året. Vintern har hållit ett högt tempo. Många projekt har startats upp och de flesta rentalbolagen tror på en stabil efterfrågan under det kommande året. Det bekräftas också av officiell statistik där BI tror på en uppgång med 4 % jfr 2015. Hur mycket som kan komma till från bostadsbyggande för alla nyanlända till Sverige har ännu inte kommit med. Där återstår med säkerhet produktutveckling för att minska kostnaderna.

Inom SRA fortsätter arbetet på att förbättra säkerheten för våra kunder och inom Rental. Vårt stora PSI projekt, Personlig Säkerhetsintroduktion, som snart innehåller 2000 maskinmodeller, sprider sig i användning. Intresse finns nu från övriga Nordiska länderna kring ett samarbete, vilket känns väldigt glädjande. Kring bod och etablering har vi tagit fram säkra branschgemensamma arbetssätt som håller på att implementeras. Nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket, som t.ex. Kvartsdamm, medför kontakter och avstämning för att få till enhetlig tolkning för branschen.

Under våren har vi två viktiga händelser. Den 5-8 april pågår Nordbygg på Älvsjömässan, där mycket kommer att hända och med många utställare även partners och medlemmar.

Den 8-9 juni har ERA, European Rental Association, konvent i Stockholm. Intressant för den som vill träffa europeiska kollegor och leverantörer. Program mm. finns på nätet. SRA kommer att ha sitt årsmöte i anslutning till detta den 8 juni. Mer information kommer, men jag vill redan nu välkomna er till mötet.

 

Johan Svedlund

Ordförande Swedish

Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×