Maskinexpo 2017 blev en bransch- och folkfest som vanligt

Publicerad 26/6, 2017 kl. 16:39

I mitten av maj hölls återigen Maskinexpo ute på STOXA nordöst om Arlanda. Nära 300 företag ställde ut och mässan besöktes av nära 17500 personer. Mässans nya layout blev mycket lyckad i en trevlig och omväxlande miljö.

Kanske inte det svindlande antalet utställare som för några år sedan men fortsatt en stor mässa. Och alla de 272 företag som ställde ut verkade nöjda tillika besökarna. Dock kan vi som branschtidning inom maskinuthyrning önska flera utställare inom just vår nisch. Maskinexpo håller på att svänga över till att få allt fler utställare med relation till maskiner och utrustningar för grönytor och är kanske inte längre den renodlade maskinmässan för anläggningsmaskiner som man var tidigare.

Men trots detta finns fortsatt ett stort antal utställare med just den här typen av maskiner på mässan. I år besöktes mässan av totalt 17479 personer under den tre dagarna mellan 18-20 maj. Till årets mässa hade man jobbat om layouten på mässan ganska ordentligt. Utfallet blev mycket bra med en mycket varierad och omväxlande mässlayout i lagom kuperad terräng. Bland de bästa mässorna också ifråga om layout med hög trevnadsgrad. Trots att STOXA-anläggningen fått lite kritik för att ligga något avsides så är det svårt att ha den här typen av mässa i nära anslutning till en stadsmiljö. Med arbetande maskiner tvingas man ta sig lite längre ut på landet om mässan ska få trovärdighet. Att med egen bil ta sig till Maskinexpo är absolut inga problem och heller inte särskilt tidsödande. Faktum är att det även ganska enkelt går att ta sig dit även kommunalt. Det kunde Svensk Rentals redaktör bekräfta när han tog pendeln till Märsta och därefter buss ut till mässan. Mässvärdar fanns också på plats som hjälpte besökare att hitta rätt. Allt som allt ett gott betyd för Maskinexpo även detta år. Nästa års utgåva av Maskinexpo hålls den 24-26 maj på STOXA.

www.maskinexpo.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×