Maximal säkerhet med Milwaukee kabelsax

Publicerad 7/12, 2017 kl. 14:50

Milwaukee introducerar två nya sladdlösa hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™ ONE-KEY™- kabelsaxar; M18 HCC45 och den fjärrstyrda underjordskabelsaxen M18 HCC75R. Båda kabelsaxarna är kompatibla med det sladdlösa M18™-sortimentet som nu innehåller fler än 100 elverktyg som kan köras med samma batteri.

Med en trådlös fjärrkontroll och Bluetooth® kan ledningsarbetaren kommunicera med sin hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™-kabelsax och styra arbetet. En indikatorlampa på den trådlösa fjärrkontrollen informerar omedelbart användaren när klippet är klart. Den trådlösa fjärrkontrollen parkopplas exklusivt med avbitaren vilket eliminerar risken att andra enheter skulle kunna koppla upp sig mot maskinen och aktivera den av misstag. Verktyget kan enkelt växlas mellan manuellt läge och fjärrläge med en brytare på baksidan.

Ledningsarbetaren behöver ett verktyg som kan konfigureras, klippa och sedan snabbt återställas för nästa klipp. Ett handtag och en krok möjliggör enklast möjliga upphängning i kulvertar och manhålsluckor. Genom att handtaget är placerat uppe på verktyget kan användaren klippa med handleden i rakt läge vilket förbättrar ergonomin och gör arbetet mindre slitsamt.

 

M18 HCC45 hydraulisk kabelsax

Milwaukee lanserar också den nya hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™-kabelsaxen M18 HCC45. Detta är marknadens snabbaste kraftledningskabelsax och klipper ACSR- och ACSS- kablar på upp till 44 mm. Tack vare M18™ REDLITHIUM-ION™ 5.0 Ah-batteriet klarar maskinen fler än 200 klipp per laddning.

“Enheten är helt balanserad och ger ledningsarbetaren bästa möjliga kontroll”.

 

En del av ONE-KEY™-sortimentet

Som en del i det problemlösande arbetet har Milwaukee gjort båda de nya kabelsaxarna kompatibla med den digitala plattformen ONE-KEY™ som låter användaren synka verktyget trådlöst med en mobil enhet eller dator. Användaren kan övervaka sina verktyg, spåra var borttappade verktyg finns och få aviseringar när ett borttappat verktyg har hittats. Dessutom hjälper ONE- KEY™ till att hålla koll på verktygens användnings- och serviceintervall så att utnyttjandet kan optimeras och maskinparken begränsas. Appen ONE-KEY™ kan laddas ner gratis från App Store och Google Play Store.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×