Mer kraft och precision för Volvos 3- och 4 tons minigrävare

Publicerad 31/5, 2016 kl. 14:43

De nya minigrävarna ECR35D, EC35D och ECR40D från Volvo Construction Equipment är utrustade med bekväma hytter och avancerade, lättanvända reglage för precis styrning.

Med en välbeprövad konstruktion i botten har kompaktgrävarna ECR35D och ECR40D med kort svängradie utformats för att arbeta med kraft och precision i trånga utrymmen. Den mer konventionella EC35D har en liknande konstruktion och ger mycket hög komfort, höga prestanda och mångsidighet. Med enkelt underhåll, stor mångsidighet och högre effektivitet ger de nya modellerna ökad produktivitet i många olika applikationer.

Volvos nya grävmaskiner i tre- och fyratonsklassen har robusta, rymliga och bekväma hytter utrustade med FOPS-, TOPS- och ROPS-skydd. Den breda dörren och tre kontaktpunkter gör det säkert att kliva in i och ut ur hytten, något som är särskilt viktigt för dessa mindre maskiner där förarna ofta behöver lämna hytten. Förarstolen och konsolen har många inställningsmöjligheter och är monterade på samma upphängning, vilket ger bra dämpning av stötar och vibrationer, minskar förarens trötthet och gör det enklare att manövrera maskinen, oavsett underlag. Både den konventionella modellen och modellerna med kort svängradie ger.

 

Hög produktivitet

I EC35D kombineras en ny D1.8A steg 3A Volvo-motor med ett hydraulsystem som ger höga prestanda och smidig funktion, så att kunderna kan göra mer för mindre i alla applikationer. Intuitiva och välplacerade reglage ger enkel manövrering så att förarna kan dra nytta av de höga gräv- och lyftkrafterna, och enkelt manövrera kraftfulla hydraulredskap.

Tack vare sin korta bakre svängradie och bomcylinderns placering på vänster sida under hytten är de nya Volvo grävmaskinerna ECR35D och ECR40D perfekta vid arbeten i trånga utrymmen, samtidigt som risken för skador på maskinen och dess omgivning minskar. Svängstolpen och cylindern stannar inom bandbredden i förskjutet läge och svängnings- och förskjutningsrörelser styrs samtidigt, för enkel och snabb placering av maskinen.

 

Förargränssnitt

Varje maskin kan utrustas med ett elsystem som gör det möjligt för föraren att finjustera funktioner och inställningar med tangentbordet och skärmen. Det går att spara upp till tre profiler i systemet, så att maskinen kan anpassas efter applikationen eller föraren.

För att minska risken för stöld finns en startspärr som tillval. Upp till tre användarkoder kan anges på tangentbordet för att starta maskinen (en fyrsiffrig kod väljs av användaren).

 

Enkel service

För att maximera drifttiden är dessa nya kompaktgrävare från Volvo CE utformade för att ge låga totala ägandekostnader, tack vare en kombination av effektiva funktioner. Motorhuv med bred öppning ger utmärkt åtkomst till påfyllningspunkter och dagliga kontroller, samtidigt som påfyllningsrören bak för bränsle- och hydraulsystemet är väl skyddade. Hydrauloljan kontrolleras och fylls på från en genomskinlig behållare, som gör det lätt att tidigt upptäcka föroreningar och fungerar som ett filter vid påfyllning.

Alla filter är seriemonterade för enkelt underhåll och servicepunkterna går att komma åt från marken. Smörjintervallen har utökats till 50 timmar, vilket minimerar det dagliga underhållet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×