Midhage expanderar på het marknad

Publicerad 8/9, 2017 kl. 12:17

Midhage expanderar på alla plan med fokus på håltagar- och rentalbranschen i Sverige. Senaste nytt är utökad personalstyrka och nytt showroom och serviceverkstad i Göteborg. SRT var med när företaget hade öppet hus.

Sverige har högkonjunktur och det är full fart i byggbranschen. Det märks tydligt på bland annat företaget Jack Midhage ABs vind i seglen. Midhage har under det senaste halvåret förstärkt sin personalstyrka med ett antal nyckelpersoner främst i Västsverige, något som också märks på försäljningen. Peter Petersson som är ansvarig för verksamheten på Midhages anläggning i Göteborg är nöjd. “Det är kul att jobba. Vi har ett jättestarkt team som jobbar målmedvetet och vi har under det senaste halvåret fått en rad nya kunder”, säger Peter.

 

Ökar bland håltagare och rivare

Thomas Johansson, som är ny säljare på företaget sedan i våras är en del i denna planerade utveckling. Han har med sitt engagemang och kunnande stärkt Midhages närvaro blad håltagare och rivare. Det är just kundsegmenten håltagare och rivare som Midhage vill bli starkare inom och Thomas kommer att prioritera dessa kundsegment i sitt arbete. “Historiskt sett har Midhage varit starka bland uthyrarna och det är vi fortsatt men vi har inte haft samma närvaro bland håltagare och rivare. Men det håller vi på att ändra på nu. Vi närmar oss en relation på 50/50 och det är dit vi ska nå”, säger Midhages VD Peter Logan. 

Ökningen av närvaron bland håltagarna beror mycket på att man nu stärkt sin marknadsnärvaro i Västsverige i kombination med den starkaste marknaden som fortsatt är Stockholmsområdet.

Som ett led i att öka sin kundnärvaro i Västsverige har Midhages anläggning på Marieholmsgatan 10B i Göteborg genomgått en successiv förändring under de senaste åren. Tillverkningen av diamantverktyg har utvidgats och kontorslokalerna renoverats, något som vi skrev om för några år sedan. Men i år har man tagit över en angränsande lokal till de befintliga lokalerna som byggts om och totalrenoverats till ett utställningsrum med kafé. “Lokalen som är på 75 kvm är perfekt. Här kan håltagare, rivare och uthyrare lämna in sina maskiner och verktyg på morgonen och medan de väntar kan de äta frukost hos oss eller kolla på nya produkter i utställningen. Vi märker redan att detta blivit mycket uppskattat av våra kunder”, säger Peter Petersson.

 

Ny service- och reparationsverkstad 

Torsdagen den 31 augusti arrangerade Midhage ett öppet hus vid anläggningen i Göteborg för att visa sitt nya Show Room och den andra uppskattade nyheten är att man öppnar en service- och reparationsverkstad. Service- och reparationsverkstaden ligger strax intill den befintliga anläggningen och ansvarig för verksamheten är Fredrik Foghammar, som de flesta i göteborgsområdet känner väl. Både Thomas och Fredrik arbetade tidigare för Jerneviken Maskin i Hisingsbacka. 

“Jag har precis fått i ordning service- och reparationsverkstaden så nu är det bara att börja serva våra kunder. Vi har investerat i nya verktyg och maskiner och målet är att kunna hjälpa våra kunder medan de väntar”, säger Fredrik.

Han tillägger att det naturligtvis beror på hur omfattande servicen eller reparationen är men om det inte är allt för omfattande så ska produkterna kunna åtgärdas medan kunden tar en kopp kaffe. Fredrik kommer att serva och reparera alla Midhages produkter men de största volymerna kommer att bli nya maskinserien AGP och Weka. Vid sidan av service- och reparationsarbete jobbar Fredrik också med kundservice och som innesäljare.

Sedan i våras arbetar även Laila Kaplan som marknadskoordinator på Midhage. Laila arbetade tidigare på Jerneviken under många år med samma arbetsuppgifter som hon har på Midhage. Det är Laila som gör att Midhage syns och hörs mer än tidigare.

 

Öppet hus med många nyheter

SRTs utsände var med på det öppna huset den 31 augusti och många kunder besökte Midhage i Göteborg under dagen. Man räknade till minst ett 100-tal. Företagets nya Show Room blev uppskattat och besökarna fick möjlighet att titta på och testa produktsortimentet. Under dagen sålde man för ansenliga summor och särskilt populära produkter var de nya eldrivna handhållna kaparna AGP C14 och AGP C16, båda kaparna är CE-godkända. AGP C14 är avsedd för diamantklingor upp till 350 mm och väger endast 6,7 kg. Den större AGP C16 är den enda eldrivna handkapen på marknaden som klarar klingor upp till 415 mm. Det unika med AGP C16 är att den är enda elkapmaskinen för 400 mm klingor som är CE-godkänd för vattenkylning. “Hittills har vi sålt närmare 100 kapar sedan vi lanserade AGP i början av året”, berättar Peter Petersson.

En annan intressant produkt bland framförallt uthyrarna är ny golvslipen Barracuda S4 som är en singelsnurra med en slipbredd på 40 cm. “Vi säljer hela Barracudas sortiment inklusive de större modellerna som är planetväxlade men det förvånar mig att singelsnurrorna fortsatt är så populära. S4 påminner om ABS-sliparna som tillverkas av Weber och ABS-skivorna passar på vår S4. Det här är fortsatt en väldigt viktig produkt för oss och sedan juni 2016 då S4 lanserades har vi haft en stor försäljningsframgång”, säger Peter Logan.

Rykande färskt just nu är att verktygsserien Alfas snabbskärande segment nu även finns på kärnborr. Klingorna lanserades för en tid sedan och har uppskattats mycket av håltagarna. “Alfa är ett utmärkt segment som verkligen levererar det där lilla extra som många håltagare efterfrågar i avverkningen. Att nu även kunna leverera kärnborr med Alfa-segment är kanonbra för branschen”, säger Thomas Johansson. 

Intill Midhages Show Room har Thomas fått ett eget kontor där han har en bra översikt på vilken kund som kommer in. “Jag tycker att det blivit optimalt på kontoret i Göteborg och jag känner mig väldigt nöjd med upplägget. Naturligtvis är jag fortsatt mest ute hos kund men med de nya faciliteterna lockas kunderna även att komma till oss och vi får chans att mera effektivt visa och demonstrera produkterna”, säger Thomas.

Även Fredrik och Laila instämmer i att kontoret blivit optimalt och de trivs alla mycket bra på sin nya arbetsplats sedan i våras.

 

Centralt i “hett” område

Rent geografiskt ligger Midhages göteborgsanläggning bra i ett område nära centrum men samtidigt nära många andra företag med koppling till byggindustrin. Det här är ett hett område i en region som expanderar starkt. Det är också lätt att hitta dit då det ligger ett stenkast från Göta älv. För tillfället genomgår hela området en hel del ombyggnationer. Bland annat ska den gamla bron över till Hisingen ersättas med en ny och ytterligare en tunnel under Göta älv ska byggas. “När allt blir klart kommer det här bli ett otroligt expansivt område”, säger Thomas. 

Anläggningen i Göteborg sysselsätter idag 7 personer och mäter i kvadrat, med nya utställningen och service- och reparationsverkstaden, nära 700 kvm. Förutom de som redan presenteras i artikeln arbetar ytterligare fyra personer i Göteborg som varit med Midhage i många år. Robert Löfqvist, Johannes Malmström och Ersoy Elci arbetar som operatörer i diamantverktygstillverkningen. Magnus Molin är sedan länge Midhages säljare på region väst tillsammans med nyanställde Thomas Johansson. Magnus arbetar förutom på Västkusten även med kunder i Västergötland, Dalsland och Värmland.

www.midhage.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×