Midhage lanserar ett nytt, brett stativprogram

Publicerad 3/5, 2018 kl. 14:23

Inom betonghåltagning i världen så är det normalt att man vid kärnborrning använder borrstativ som bultas fast i betongen medans det i Sverige är vanligt att man i stället använder borrstativ som går att stämpa fast mot golv och tak eller dylikt.

Som leverantör till håltagarmarknaden är det viktigt att kunna erbjuda bra sådana stativ och Jack Midhage AB presenterar nu en serie med nya stämpstativ där man har utvecklat funktionen ytterligare. I nära samarbete med erfarna håltagare har man genomfört några tydliga förbättringar jämfört med tidigare, liknande stativ. Med utgångspunkt från väl beprövad teknik, högsta noggrannhet och kvalitet på materialval så har man bl.a. förstärkt en del svaga punkter samt minimerat antalet verktyg som behövs för att justera inställningarna. 

Stativen, som finns i tre storlekar, har alla även en fotplatta för vanlig fastbultning samt möjlighet till gradborrning. Det största stativet M70, med rekommenderad max borrdiameter på 650 mm, är i sitt slag en helt ny storlek och något som tidigare saknats på marknaden. 

”Det här är en rejäl satsning från oss. Vi smygstartade försäljningen sista kvartalet 2017 för att testa funktion och dylikt”, berättar Peter Petersson, produktionsansvarig i Göteborg. ”Det har gått över förväntan, vi har sålt mycket bra och stativen har helt klart hållit måttet.”

Vid sidan om dessa nya stämpstativ så har Midhage också i sitt sortiment traditionella bultstativ i alla olika storlekar från AGP. ”De håller en mycket hög klass” säger Peter Petersson. ”De kompletterar fint våra egna stämpstativ och det känns riktigt bra att vi nu kan erbjuda ett brett och mycket prisvärt program i högsta kvalitet”.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×