Miljövänlig bandgrävare

Publicerad 8/9, 2017 kl. 12:01

Med en maskinvikt på 17,9–19,1 ton är Komatsus PC170LC-11 den idealiska bandgrävaren för säkert arbete. Steg IV-motorn ger samma prestanda som föregångarna men är mer miljövänlig och har lägre driftskostnader. Den är produktiv, tillförlitlig och effektiv samt har en effekt på 90 kW (121 hk).

Högre effekt

Steg IV-motorn använder ett SCR-system med AdBlue för att reducera kväveoxidsutsläppen (NOx). Motorns avancerade elektroniska styrenhet reglerar luftflöde och bränslemängd för optimal förbränning och effektivitet samt ser till att avgaserna blir så rena som möjligt. Detta innebär reducerad bränsleförbrukning utan prestandaförlust.

En effektökning med upp till 5% under bomlyft och svängmanövrering ger högre produktivitet, snabbare och mer exaktare manövrering speciellt vid kombinerad manövrering. Dessutom får användaren upp till 3% lägre bränsleförbrukning på köpet.

Hydraulsystemets förbättringar är gjorda för ökad effektivitet och reducerade hydraulförluster. 

 

Bekvämt underhåll

Motorn är försedd med en kylfläkt med viscokoppling, vilket även reducerar bränsleförbrukningen och ljudnivån i förarhytten ner till 68 dB(A), som är tystast i klassen. Proportionella joysticksreglage är standard och ger exakt manövrering med högsta komfort och enkelhet. Dessutom finns ett nytt avkänningssystem för neutralläge som minskar risken för oavsiktlig manövrering.

Grävmaskinen är utrustad med det exklusiva Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System) och har utökade diagnosegenskaper för att underlätta felsökning. EMMS övervakar kontinuerligt maskinens alla system, meddelar när det är dags för service och underhåll samt förenklar felsökning genom minimal stilleståndstid.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×