Milwaukee® tar ledningen i tigersågskategorin

Publicerad 30/5, 2018 kl. 12:23

M18 FUEL Hackzall är en snabb 18V tigersåg för enhandsbruk som kombinerar kraften hos M18 FUEL med en kompakt och ergonomisk design.

Det nya verktyget ger snabbare kapning för användningsområden som rör- och kabeldragning och renovering och har en kapacitet på 220 kapningar per laddning med en vibrationsnivå på endast 9,7m/s².

”Ända sedan vi uppfann Sawzall, har Milwaukee varit ledande inom utvecklingen av tigersågar. Vår ledande ställning befästes ytterligare när vi skapade kategorin tigersågar för enhandsbruk med lanseringen av M12 Hackzall år 2008. Nu har vi höjt ribban ytterligare genom att lansera den första kolborstfria 18V tigersågen för enhandsbruk”, säger Tobias Jönsson, produktchef för Norden på Milwaukee.

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn ger mer kraft för tunga applikationer utan att tappa effekt. I kombination med en slaglängd på 22 mm, levererar verktyget den snabbaste kaphastigheten i sin klass. När verktyget är utrustat med ett M18 REDLITHIUM-ION 5,0 Ah batteri, levererar verktyget upp till 180 kapningar av trä med måtten 38 x 89 mm och över 220 kapningar av 19 mm metallrör. REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda under belastning och skyddar mot överbelastning och överhettning.

Ett dubbelt motviktsbalanssystem och vridbart anhåll ger mindre vibrationer för snabbare mjukstart och mindre sågbladsvibrationer vid kapning av metall och PVC, vilket minskar ansträngningen för användaren och ger jämnare kapning med ökad kontroll.

Milwaukee POWERSTATE kolborstfria motorer har inga slitdelar som behöver bytas ut och tillsammans med förbättrat vatten- och dammskydd får sågen ökad livslängd.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×