Nu lanseras Husqvarna K 1270 – hög effekt och låga utsläpp

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:32

Nya Husqvarna K 1270 med patenterad X-Torq®-motor tillför lägre utsläpp och bränslekonsumtion utan att kompromissa effekt och kraft. Samtidigt lanseras även Husqvarna K 1270 Rail med exakt samma fördelar. Husqvarna K 1270 och K 1270 Rail kommer så småningom ersätta kapmaskinen Husqvarna K 1260.

Den patenterade motorn X-Torq® tillför mycket effekt trots att den har låga nivåer av utsläpp och bränslekonsumtion. När K 1270 lanseras med X-Torq®-motorn innebär det att samtliga bensindrivna motorkapar har denna patenterade motorn som använder luft för att spola ur cylindern istället för att använda en mix av bränslen, som i t.ex. en vanlig tvåtaktsmotor. Utöver denna motor som tillför låga utsläpp och bränslekonsumtion och samtidigt upprätthåller hög effekt, levereras K 1270 med ett nytt magnesiumklingskydd som bidrar till minskad vikt och således en förbättrad effekt/vikt-ratio. Den steglösa justeringen klingskyddet gör att användaren smidigt kan korrigera sin arbetsposition och således bidrar till utmärkt ergonomi.

”Sammansättningen av dessa funktioner tillför förbättrad ergonomi, vilket är en stor fördel för användaren”, säger Johan Simonsson.

Denna mycket kraftfulla kapmaskin har en digital tändning, något som redan existerar på Husqvarna K 970 och Husqvarna K 760. Digital möjliggör förbättrad startkapacitet, acceleration och gensvar.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×