Ny högpresterande ryggburen batteriblåsare från Husqvarna

Publicerad 5/3 kl. 12:48

Husqvarna 550iBTX är en högpresterande ryggburen batteriblåsare som är utvecklad med tanke på professionella trädgårds- och parkarbetare. Blåskapaciteten på 21 Newton är imponerande och en borstlös motor med högt vridmoment ger ökad effektivitet, ökad tillförlitlighet, minskat buller och längre livslängd. När ytterligare kraft behövs finns även ett boostläge.

“Det finns få högpresterande ryggburna blåsare på marknaden och prestandan hos Husqvarna 550iBTX kan jämföras med en 50 cc bensinblåsare, men med fördelar som lägre utsläpp, vibrationer och ljudnivåer. Jämfört med en bensinblåsare minskar också driftskostnaderna”, säger Pierre Lanquist, produktchef, Husqvarna.

För att öka ergonomin och minska ansträngningen för användaren har den nya lövblåsaren ett inbyggt fläktsystem som reducerar alla vibrationer till ett minimum och selen sitter nära kroppen och fördelar vikten. Tillsammans med den låga ljudnivån blir det därför möjligt att arbeta både under lång tid och i ljudkänsliga områden. Den nya intuitiva knappsatsen på handtaget kan hanteras även när man har handskar och på handtaget är det också möjligt att se batteristatusen.

 Husqvarna 550iBTX har ett helt nytt kommersiellt HMI (Human Machine Interface) som gör blåsaren enklare att använda, interagera med och hantera. Den batteridrivna blåsaren är även IPX4-klassificerad, vilket innebär att inget vatten kan tränga in och den har också dolda kablar. Detta gör den till en tillförlitlig maskin som kan användas i alla typer av väder och användaren behöver aldrig oroa sig för att blåsaren riskerar att hacka eller plötsligt stanna.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×