Ny slipmaskin ökar produktiviteten med upp till 20 %

Publicerad 26/6, 2017 kl. 16:18

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, presenterar LSV39-serien – och med den tre sätt att få en snabbare produktionsprocess.

LSV 39-serien tillgodoser branschens efterfrågan på driftsäkra kvalitetsverktyg i grovslipning, avgradning och putsning i svåråtkomliga, trånga  utrymmen.

”Vi har konstruerat marknadens mest kraftfulla lamellslipmaskin i sin storlek”, säger Fredric Gatu, Product Manager Grinders. ”Med imponerande 1,8 kW i en kompakt storlek bryter vi ny mark och hjälper våra kunder att bli ännu mer produktiva. Vår nya kraftfulla LSV39 kommer att sätta ny standard i branschen!”

 

2 500 timmars serviceintervall

Den nya, extra slitstarka vinkelväxeln är nästintill underhållsfri. Den har ett garanterat serviceintervall på 2 500 timmar och allt som behöver göras är byta fett efter 1 000 timmars användning. Alla vinkelslipar och putsmaskiner i 39-serien har förseglade vinkelhuvuden som garanterar långa serviceintervaller.

”Med mer än 50 % högre effekt än andra slipmaskiner på marknaden är LSV39 den mest kraftfulla slipmaskinen i sin storlek. Detta beror på att den har en helt ny luftmotor”, säger Magnus Brunn, Business Manager Metal Fabrication. ”Den ökade effekten leder direkt till högre grad av materialavverkning, tester som genomförts visar på en produktivitetsökning  med upp till 20 %.”

Verktygen i LSV39-serien är ergonomiskt utformade vilket minskar trötthet och påverkan på operatören. Alla modeller har greppvänliga handtag som gör dem bekväma att hålla i.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×